Abonneren  Inloggen

33 best verzorgde boeken 2019

5 oktober 2020

De Stichting Best Verzorgde Boeken presenteert samen met het Stedelijk Museum Amsterdam de selectie van boeken uit het jaar 2019. Sinds afgelopen weekend is de selectie te zien in zaal 0.17 in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Sinds 3 oktober presenteren het Stedelijk Museum Amsterdam en de Stichting Best Verzorgde Boeken de door een jury geselecteerde inzendingen boeken, uitgegeven in het jaar 2019. Van de inzendingen zijn 33 boeken genomineerd en als beste beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze.

Filmpje over catalogus

Ontwerpersduo Team Thursday tekende voor het ontwerp van de bijhorende catalogus. Simone Trum, medeoprichter, vertelt je in een filmpje meer over de bijzondere totstandkoming. IGEPA Nederland ondersteunt dit cultureel platform met onder meer het papier voor deze catalogus. De papierkeuze voor het binnenwerk is dit jaar Soporset Premium offset 120 g/m2 en voor het omslag is het Forever Groen en Paars 120 g/m2. Alle boeken zijn in zaal 0.17 van het  Stedelijk Museum te bekijken tot 1 november.