Abonneren  Inloggen

Film met een geurtje

30 september 2020

De Indiase fabrikant van films en laminaten Cosmo Films heeft een BOPP-gebaseerde film uitgebracht die lange tijd geur verspreidt.

De ene kant van de film is mat afgewerkt, terwijl de andere zijde extrusie-gecoat is voor thermisch lamineren. De eerste tests wijzen uit dat de film minimaal twee maanden geur blijft verspreiden, maar de verwachting is dat dit tot wel zes maanden kan zijn.

Veel toepassingen

De nieuwe film is verkrijgbaar in 24 micron dikte en geschikt voor zowel thermisch als ‘nat’ lamineren. Volgens de fabrikant is hij te gebruiken in een groot aantal toepassingen, zoals catalogi, boeken, tijdschriften, visitekaartjes en verpakkingen voor cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten.

https://www.cosmofilms.com