Abonneren  Inloggen

Faillissement MullerVisual uitgesproken

17 september 2020

De geruchten dat het slecht ging bij MullerVisual gingen al een paar weken rond en dinsdag werd duidelijk dat ze waar bleken: op 15 september is het faillissement uitgesproken over wat formeel nog Muller’s Drukkerij B.V. heet.

De naam Muller’s Drukkerij wordt in 2003 al ingeruild voor MullerVisual Communication, waarna een lange serie van overnames start. Die ging zelfs nog door tot begin februari, toen samen met partner Quantes de activa van het op 28 januari failliet verklaarde Boom+Verweij in Mijdrecht werden overgenomen.

Hectische periode

Het was het begin van een hectische periode, want op 14 april kwam het bericht naar buiten dat MullerVisual en Quantes de productie en afwerking in Mijdrecht gingen samenvoegen. Niet lang daarna kwamen de eerste geruchten naar buiten dat het niet goed zou gaan bij MullerVisual.

Ook failliet

In het faillissement is ook Drukwerkstunter meegezogen, een online drukkerij die op hetzelfde adres in Mijdrecht is gevestigd. Dinsdag was sowieso niet zo’n lekkere dag voor grafisch Nederland, want toen werd ook het faillissement van Printing Heroes uitgesproken. Dit in Westknollendam gevestigde signbedrijf was nog maar ruim een jaar actief op het gebied van grootformaat printen.