Abonneren  Inloggen

Zomeroptimisme Duitse drukkers eindigt

9 september 2020
Premium

Nadat het ondernemingsklimaat in de Duitse print- en media-industrie in juli buitengewoon was verbeterd, koelde het in augustus weer af. De Duitse branchevereniging voor grafimediabedrijven BVDM laat de bezetting en de verwachting peilen wat leidt tot het ‘klimaat’.

De ondernemingsklimaatindex daalde in augustus met een seizoengecorrigeerde 4,8 procent ten opzichte van de voorgaande positievere maand en registreerde voor het eerst in drie maanden een daling. Het resultaat is dat de index nu 8,2 procent lager is dan de waarde van vorig jaar. Met 90,1 punten staat het nog steeds 9 punten boven het tienjaarsdieptepunt in april 2020 Vooral


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren