Abonneren  Inloggen

Zomeroptimisme Duitse drukkers eindigt

9 september 2020
Premium

Nadat het ondernemingsklimaat in de Duitse print- en media-industrie in juli buitengewoon was verbeterd, koelde het in augustus weer af. De Duitse branchevereniging voor grafimediabedrijven BVDM laat de bezetting en de verwachting peilen wat leidt tot het ‘klimaat’.

De ondernemingsklimaatindex daalde in augustus met een seizoengecorrigeerde 4,8 procent ten opzichte van de voorgaande positievere maand en registreerde voor het eerst in drie maanden een daling. Het resultaat is dat de index nu 8,2 procent lager is dan de waarde van vorig jaar.Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!

Gratis registreren Abonneer direct