Terug naar overzicht

Verpakken
sc, etiketten, optimum, zelfklevend

SC Etiketten onderdeel van Optimum Group

Het Duitse SC Etiketten, een specialist in de productie van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van de Nederlandse Optimum Group. De groep heeft sinds 2018 al zes overnames gedaan en bestaat nu uit 13 bedrijven. De huidige directie van SC Etiketten blijft in haar huidige functie binnen de organisatie.

  • 9 sep 2020

De toevoeging van SC Etiketten past volgens de overnemende onderneming, met hoofdkantoor in Alkmaar, goed binnen de Europese groeiambities van Optimum Group. ‘En stelt SC Etiketten als onderdeel van de Optimum Group in staat haar klanten beter te bedienen door middel van grotere capaciteit, een breder aanbod van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsproducten en een grotere leveringsbetrouwbaarheid als onderdeel van een internationale etiketteringsgroep.’

Van zelfklevende etiketten en shrink sleeves tot  flexibele verpakkingen

SC Etiketten groeide de afgelopen jaren flink en investeerde in extra drukcapaciteit. Voor Optimum Group versterkt de toevoeging van SC Etiketten haar positie als toonaangevende speler in Europa op het gebied van etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen, waaronder bedrukte en blanco zelfklevende etiketten, tapes, shrink sleeves, banderollen, meerlaagse etiketten en flexibele verpakkingen.

Optimum Group bestaat nu uit 13 bedrijven

Met de toevoeging van SC Etiketten bestaat Optimum Group nu uit 13 aangesloten bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Denemarken, waarbij elke aangesloten onderneming een eigen product/marktcombinatie heeft. Tot de groep horen verder onder meer Belona, Kolibri, Megaflex, Telrol en Vila Etiketten. De overname van SC Etiketten is de zesde succesvolle overname door de Optimum Group sinds 2018.

Investeren in meer capaciteit

‘SC Etiketten heeft zich goed ontwikkeld in de afgelopen jaren, waarin we een significante groei hebben gerealiseerd, gebaseerd op een sterk en toegewijd team van medewerkers en door te investeren in meer capaciteit,’ zegt Ralf Christoffer, managing director van SC Etiketten.

Enthousiast

Marc van Rijswijk, CFO en André Prophitius CMO van de Optimum Group: ‘We zijn beiden enthousiast over de samenwerking en overtuigd van de waarde die SC Etiketten voor Optimum Group en Duitsland zal hebben. Door verdere samenwerking kunnen beide bedrijven onze klanten nog beter van dienst zijn. Qua cultuur sluit de SC Etiketten goed aan bij de Optimum Group en we hebben vertrouwen in de toekomstperspectieven van onze gezamenlijke groep van bedrijven.”

Foto v.l.n.r.: A. Prophitius (CEO Optimum Group Duitsland), Marc van Rijswijk (CFO Optimum Group) en Ralf Christoffer (managing director SC Etiketten)