Terug naar overzicht

Print
landa, em., drukkerij nanographic, printing, retail

Landa S10P bij retaildrukker Em. de Jong komt in 2021

Landa Digital Printing bevestigt vandaag via een persbericht de bestelling van een pers door Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, de grootste retaildrukwerkspecialist in de Benelux. Die onderneming heeft een Landa S10P Nanographic Printing-pers besteld. Zelf meldde Em. de Jong dit feit al in april.

  • 7 sep 2020

Volgens Em. de Jong zal de pers in 2021 in gebruik worden genomen. Verwacht wordt dat de digitale pers op B1-formaat (1.050 mm) Em. de Jong in staat zal stellen om te voldoen aan de steeds complexere eisen voor de toegenomen volumes retaildrukwerk in kleinere, gecollationeerde oplages. De Landa-pers komt op de hoofdlocatie van het bedrijf in Baarle-Nassau. Volgens Em. de Jong zal de nieuwe Landa S10P helpen om haar aanbod uit te breiden met nieuwe printdiensten zoals het drukken van grotere POP- en POS-graphics op een formaat van 70 x 100 cm, de productiviteit te verhogen en de time-to-market te verkorten. Met deze drukpers zal het bedrijf naar eigen zeggen ook meer flexibiliteit en personalisatiemogelijkheden bieden aan klanten.

Concurrentievoordeel volgens directeur Stijn de Jong

‘De Landa S10P is uniek op het gebied van formaat, snelheid, kwaliteit en veelzijdigheid. Voor onze POS-, POP- en commerciële printmarkten werken we momenteel met een aantal tonergebaseerde digitale persen, offsetpersen en inkjetprinters op grootformaat. Ze hebben allemaal een rol te spelen, maar we kijken altijd vooruit naar de volgende technologie die ons een concurrentievoordeel kan geven. En dat is precies wat de Landa S10P is: slimme technologie voor de toekomst, waarmee we nieuwe opdrachten binnen kunnen halen en tegelijkertijd meer toegevoegde waarde kunnen leveren,’ zegt Stijn de Jong, directeur van Em. de Jong.

Kleine oplages op alle ongestreken papiersoorten

‘Dankzij het grotere offsetvelformaat van de Landa S10P kunnen we de productiviteit aanzienlijk verbeteren. Dat betekent ook dat we het proces kunnen stroomlijnen om in te kunnen spelen op de toegenomen vraag naar drukwerk in kleinere oplages. En aangezien de Landa-pers kan drukken op alle ongestreken papiersoorten, zijn we van plan om ons huidige substraataanbod uit te breiden en zo nog meer keuze te bieden aan klanten.’ 

Duplex Landa-pers

‘We zijn enthousiast om aan ons Landa-traject te beginnen. Als productiepers die 24/7 kan werken met snelheden van 6.500 vellen per uur, voldoet deze duplex Landa-pers aan alle marktbehoeften. Deze drukpers zal ons helpen om concurrerend te blijven en is de logische volgende stap voor ons,’ zegt De Jong.

Toekomstbestendig

Manuel Schrutt, General Manager EMEA bij Landa Digital Printing, zegt: 'We zijn er trots op dat we Em. de Jong aan de Landa-familie toe kunnen voegen en ons klantenbestand in deze belangrijke regio uit kunnen breiden. Deze zoveelste bevestiging dat de combinatie van onze snelheid, drukkwaliteit en formaatgrootte precies dat is waar bedrijven zoals Em. de Jong op zoek naar zijn, laat zien dat Nanography nog steeds dé technologie is voor toekomstgerichte bedrijven die hun aanbod toekomstbestendig willen maken.' 

Over Em. de Jong

Em. de Jong, dat in 1906 werd opgericht in Baarle-Nassau, is een familiebedrijf van de vierde generatie met 1.200 medewerkers en zeven productielocaties verspreid over Nederland, Duitsland en België. Met talrijke detailhandelszaken in West-Europa als klant produceert en levert het bedrijf duizenden drukorders per week, waaronder een breed scala aan POS- en POP-graphics, brochures en leaflets.

Over Landa

De Landa Group staat onder leiding van de oprichter van Indigo, Benny Landa, en bestaat uit vier afdelingen: Landa Digital Printing, Landa Labs, Landa Ventures en Lusix. Landa Digital Printing maakt Nanographic Printing®-persen, die de “Rentabiliteitskloof” van de sector overbruggen en op een kostenbesparende manier de veelzijdigheid van digitaal drukken combineren met de hoge kwaliteit en snelheid van offset om de commerciële print-, verpakkings- en uitgeversmarkten te transformeren. Landa Digital Printing is eigendom van de meerderheidsaandeelhouder, Benny Landa, en ALTANA en SKion, die beide volledige eigendom zijn van de Duitse onderneemster Susanne Klatten.