Abonneren  Inloggen

Eerste show Messe Düsseldorf sinds Corona

4 september 2020

Drupa-locatie Messe Düsseldorf heeft vandaag de deuren geopend voor zijn eerste beurs sinds de coronaviruspandemie uitstel of annulering van beurzen veroorzaakte. Messe Düsseldorf organiseert een reeks grote evenementen, waaronder Drupa waar al flink wat afzeggingen voor zijn.

Caravan Salon is volgens de organisatoren de eerste grote vakbeurs die in zes maanden tijd in Duitsland plaatsvindt. 350 exposanten zullen op de beurs meer dan 200 nieuwe producten presenteren en de Messe zei dat er vanwege sociale afstandsmaatregelen een dagelijkse limiet is van 20.000 bezoekers. Een woordvoerder van de Messe Düsseldorf vertelde aan Printweek dat 4 september "een belangrijke dag is voor de beursbranche". ‘We waren en zijn er van overtuigd dat beurzen en persoonlijke ontmoetingen tussen exposanten en bezoekers hun fascinatie en relevantie zullen blijven behouden.’ De Messe zegt een concept te hebben ontwikkeld waarmee exposanten, bezoekers en de media allemaal veilig aan het evenement kunnen deelnemen.

Drupa en Interpack

‘Onder het motto 'PROTaction' zijn de hygiënestandaarden voor het beursterrein in Düsseldorf afgestemd op de eisen van de verantwoordelijke autoriteiten en in overeenstemming met de voorschriften in Noordrijn-Westfalen,’ legt de woordvoerder uit. Drupa en Interpack zijn de twee evenementen die op de Messe werden gehouden en die werden uitgesteld. Interpack, dat in mei had moeten plaatsvinden, wordt nu gehouden van 25 februari tot 3 maart 2021, terwijl Drupa aanvankelijk werd verplaatst naar 20-30 april 2021, maar werd ingekort tot negen dagen en zal nu eindigen op 28 april.

Afzeggingen Drupa

Augustus was een kritieke fase voor de Messe Düsseldorf, aangezien Drupa-exposanten hun standvereisten tegen het einde van de maand moesten bevestigen. Het evenement heeft de afgelopen weken te maken gehad met een aantal spraakmakende terugtrekkingen, waarbij Screen Graphic Solutions als laatste aankondigde dat het van plan was om eerder deze week uit de show te stappen, in de voetsporen van Heidelberg, Xerox en Bobst, Sitma, Komori en Manroland Sheetfed.

Koenig & Bauer en Leonhard Kurz zijn er wel

Anderen hebben de show echter publiekelijk gesteund, waaronder Koenig & Bauer en, meest recent, hot stamping en coatings specialist Leonhard Kurz, die zeiden dat na het zien van het gedetailleerde hygiëne- en infectiebeschermingsconcept gepresenteerd door Messe Düsseldorf, ervan overtuigd te zijn dat Drupa kan plaatsvinden onder veilige omstandigheden voor zowel bezoekers als exposanten. ‘Uit gesprekken met onze klanten is gebleken dat ze deze unieke branchebijeenkomst en de inspiratie die Drupa biedt niet willen missen,’ aldus bestuursvoorzitter Walter Kurz. ‘Vooral nu is de grafische industrie op zoek naar nieuwe ideeën en manieren om de orderportefeuille uit te breiden. We hebben creatieve oplossingen om te presenteren en kijken ernaar uit om met onze klanten en partners in contact te komen.’