Abonneren  Inloggen

Verpakkingsbeurs Empack Utrecht gecanceld, beurs gaat online

1 september 2020

Empack Utrecht als fysieke beurs gaat vanwege de coronacrisis niet door. Beursorganisator Easyfairs organiseert hiervoor in de plaatst een online event dat zal plaatsvinden op donderdag 17 september.

Easyfairs kondigde onlangs het Empack Reconnect concept aan. Een mix van een fysieke vakbeurs en online event. De exposanten en bezoekers hebben dit hybride verpakkingsevenement niet gesteund, meldt de beursorganisator. ‘De meerderheid van de community bleek de voorkeur te geven aan een online variant. Wij zien het als onze primaire taak om te luisteren naar de wensen van onze exposanten en bezoekers en voorzien daarom de verpakkingssector van een volledig online event.’

Nederlandse verpakkingsindustrie

‘We willen graag iets doen voor de community en als organisatie zelf ook innoveren vanwege huidige omstandigheden’, zegt beursmanager Irma de Hoon. ‘Met deze online editie van Empack willen we de Nederlandse verpakkingsindustrie toch bij elkaar brengen, verbindingen realiseren en bedrijven en bezoekers de gelegenheid bieden om innovaties te tonen en te ontdekken. In de afgelopen periode zien we veel online alternatieven voorbijkomen, met name webinars zijn erg populair. Maar wij gaan nog een stap verder, vandaar dat we een compleet virtuele vakbeurs organiseren’, aldus de Hoon.
Empack Reconnect wordt opgezet met het online event platform Swapcard. De software van dit platform biedt bezoekers de mogelijkheid om online in contact te komen met exposanten, sprekers en andere professionals.

Verpakkingsprofessionals

Het online event richt zich helemaal op de hoofdfunctie van Empack: het verbinden van vraag en aanbod in de markt. Verpakkingsprofessionals kunnen meer dan 300 exposanten virtueel  bezoeken en met hen in contact komen. Daarnaast heeft de bezoeker de mogelijkheid om één-op-één te praten met andere aanwezigen in netwerklounges gericht op thema’s als compensatie en reductie van C02, voedselveiligheid en voedselverspilling, de kracht van kunststof en de dynamische ontwikkelingen in e-commerce. Ook is met zorg aandacht besteed aan het inhoudelijke kennisprogramma. Het programma begint met diverse interactieve sessies die op elkaar aansluiten, waarbij iedereen zijn eigen online weg kan kiezen. Tot slot kunnen bezoekers innovaties van exposanten online bewonderen in de innovatie galerij.
De virtuele beurs gaat live op donderdag 17 september van 10.00 tot 15:30 uur. Vooraf registeren is  noodzakelijk en kan eenvoudig vanaf maandag 31 augustus via www.empack.nl.

In 2021 vindt Empack weer fysiek plaats op 31 maart en 1 april in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch.