Terug naar overzicht

Verpakken
wifac, omet, label, verpakking

Wifac exclusief dealer OMET

Wifac en OMET, Italiaans producent van onder meer smalbaan rotatie machines voor de label- en verpakkingsbranche, tekenden deze week een exclusieve overeenkomst.  Wifac gaat de OMET machines op de markt brengen en onderhouden in de Benelux.

  • 28 aug 2020

Marcel Otto, ceo van Wifac: ‘Wij gaan ervan uit dat onze technische en commerciële slagkracht met een stevig  productportfolio voor de verpakkings- en labelmarkt in de Benelux aanzienlijk zal toenemen. Belangrijkste reden daarvoor is dat we ons portfolio voor deze markt met de machines van OMET nóg verder kunnen verbreden.’

Label- en verpakkingsmarkt

Dit Italiaanse familiebedrijf produceert sinds 1963 machines voor de label- en verpakkingsmarkt en werkt sinds enkele jaren samen met Durst, dat ook door Wifac vertegenwoordigd wordt in de Benelux.  De OMET Groep bestaat wereldwijd uit 8 bedrijven met ruim 400 werknemers en zette in 2019 ruim 100 miljoen Euro om. Wereldwijd werden inmiddels 1.800 installaties opgeleverd.

Diepdruk,flexo, inkjet, offset en zeefdruk

De belangrijkste doelstelling van OMET is om producenten in de label- en verpakkingsmarkt multi-technologische productieplatforms te bieden die hun groei ondersteunen en hun efficiëncy verhogen. Deze platforms kunnen aangepast worden aan elke mogelijke behoefte: diepdruk,flexo, inkjet, offset en zeefdruk.

Mix van druk-, afwerkings- en conversietechnologieën

De machines van OMET kenmerken zich volgens bericht van Wifac door hun gebruiksgemak, efficiëncy, hoge automatisering, een lage inschiet en hoge betrouwbaarheid. ‘Ze zijn robuust gebouwd, veilig te bedienen en vereisen weinig onderhoud. Een grote verscheidenheid aan (complexe) opdrachten kan door de machines verwerkt worden. Het zijn modulaire platforms, die gebruik maken van een mix van druk-, afwerkings- en conversietechnologieën, resulterend in een all-in-one-pass productie met korte set-uptijden en minder afval.

Verder groeien

Paolo Grasso, head of sales van de OMET Printing Business Unit: ‘OMET is in de Benelux al goed ingeburgerd, doordat in de loop der jaren al verschillende belangrijke installaties zijn gerealiseerd. Maar we willen verder groeien. Daarom kiezen we voor samenwerking met een professionele en sterk service-gerichte partner, die de door OMET ontwikkelde know-how op de label- en verpakkingsmarkt in de Benelux kan overbrengen en uitstekende service kan verlenen,’

Wifac

Wifac, gevestigd in Mijdrecht in Nederland, levert al 110  jaar innovatieve producten en diensten voor de grafische markt. Wifac ondersteunt ondernemers in de grafimedia-, label- en verpakkingsbranche met apparatuur, software, supplies, know-how, 24/7 service en trainingen. Sinds een aantal jaren ligt de strategische focus naast Nederland op de omringende landen. Daarbij is een sterke groei zichtbaar op de markt voor labels en (flexibele) verpakkingen.