Abonneren  Inloggen

Brepols presenteert ‘The BookBindCube’

25 augustus 2020

De Belgische binder Brepols in Turnhout heeft een bijzondere modellencollectie met de meest gangbare bindtechnieken ontwikkeld, verdeeld over 3 categorieën; hardcovers, softcovers en specials.

De collectie ‘The BookBindCube’ omvat in totaal 10 boekwerkjes die werkelijk prachtig verzorgd verpakt zijn in een vierkante box. Het drukwerk is door Groep Matthys, ook in Turnhout, uitgevoerd met koudfoliedruk, in combinatie met krasvastlaminaat en spot-UV-lak wat maakt dat accenten mooi worden belicht. De box verandert continue van uitstraling bij een andere wijze van lichtinval.

Out of the box

De ‘Cube’ is bedoeld ter inspiratie en laat zien in welke richtingen je kan denken als het gaat om het maken van bijzondere boeken. The BookBindCube helpt relaties om ideeën op te doen of vanuit deze box ‘out-of-the-box’ te denken.

Diverse papiersoorten in verschillende grammages

Per boek wordt een andere papiersoort belicht, in verschillende grammages. De info staat op de achterzijde van elke boek. De Cube zelf is een vierdelige Cantobox, gemaakt door het Nederlandse Moeskops Grafisch in Hapert. Een techniek waarbij met schuin gefreesde lijnen de perfecte haakse hoek te creëren is. The BookBindCube, incl. de verpakking, bestaat uit 20 verschillende items. Deze zijn zeer zorgvuldig samengevoegd.

Covid-proof evenement voor ontwerpers

Daarnaast wordt het evenement voor ontwerpers, georganiseerd door Matthys en Brepols weer opgepakt. Echter wel in andere vorm. Oorspronkelijk stond dit in mei 2020 gepland voor 1 groep van ca. 60 personen, maar is geannuleerd door COVID-19. Er komt nu een tweewekelijkse maandagochtend-sessie voor max 5 a 8 ontwerpers per keer in Turnhout. (geheel Corona-proof) Hierbij wordt toelichting gegeven op The BookBindCube en de productieomgeving van Matthys en Brepols kan bekeken worden. Dit traject zal in het najaar gelanceerd worden.

Veredeling in volgende PRINTmatters

In de volgende editie van PRINTmatters gaan we dieper in op de bindwijzen die in deze Cube getoond worden. Dat ‘The BookBindCube’ in koudfolie is veredeld en gedrukt past mooi bij PRINTmatters nummer 6, want daarin speelt veredeling de hoofdrol.