Abonneren  Inloggen

Janssen/Pers investeert in nieuwe ZPA palletizer

19 augustus 2020

De tijd dat er bij krantendruk veel handjes aan te pas kwamen, ligt ver achter ons. Maar dankzij innovaties is het productieproces verder te optimaliseren. Janssen/Pers investeert om die reden in een via VMS aangeschafte ZPA palletizer van Segbert.

Deze nieuwe investering is een resultaat van jarenlange samenwerking tussen Joost Swenne, technisch directeur Janssen/Pers - dochter van Koninklijke drukkerij Em. de Jong- en Niels van der Sloot van VMS. Gezamenlijk kwamen zij uit op een optimalisering met de palletiseer-oplossing van Segbert: de ZPA palletizer. ‘De nieuwste technologie achter deze palletizer is bij uitstek geschikt voor deze Limburgse krantendrukker,’ aldus van der Sloot.

Vanaf de Colorman nog sneller op de pallets

De nieuwe robot zal draaien vanaf oktober 2020. ‘Daarmee stapelt Janssen/Pers in hun drukkerij in Gennep het drukwerk, dat vanaf de Colorman XXL komt, nog sneller en efficiënter op de pallets. VMS is trots om met deze innovatie weer bij te kunnen dragen aan het optimaliseren van een productieproces. Juist bij onze oorspronkelijke passie; de krantendruk.’