Abonneren  Inloggen

Kornit Digital neemt Custom Gateway over

19 augustus 2020

Textielprinterproducent Kornit Digital breidt met de overname van Custom Gateway de cloudsoftware-werkstroomoplossingen uit voor end-to-end-beheer van on-demand productie van kleding en woninginrichting.

‘Ik ben zeer verheugd de overname van Custom Gateway te kunnen aankondigen,’ zegt Ronen Samuel, ceo van Kornit Digital. ‘Het betekent dat we onze mogelijkheden kunnen uitbreiden met hun krachtige software die we bij een aantal gezamenlijke, strategische klanten al grondig hebben geëvalueerd. Digitale transformatie zal zorgen voor een sterke groei van merken, detailhandelaars, leveranciers en uitvoerders van elke omvang. Samen met Custom Gateway zal Kornit door middel van een unieke end-to-end oplossing een revolutie in de digitale on-demand textielproductie teweegbrengen en zo onze concurrentiekracht op de markt versterken.’

On demand voor B2B en B2C

Het cloudplatform van Custom Gateway is geschikt voor zowel B2B- als B2C-bedrijfsmodellen en regelt alle stappen van een efficiënte on-demand productie. Het platform zorgt ervoor dat content-sourcing, creatie, contentbeheer en display in de front-end mogelijk worden gemaakt. Het hele proces, van het aanmaken tot het verzenden van een bestelling, wordt aangevuld met integraties in bestaande IT-omgevingen, gegevensgestuurde besluitvorming en bedrijfsgegevensanalyse.

Sport- en modemerken

Klanten kunnen deze technologie gebruiken om de front-end (online of andere storefront) naadloos aan te sluiten op de geschiktste back-end (on-demand productie en logistiek). Custom Gateways platform biedt Kornits klanten in aanvulling op het Konnect-platform voor zichtbaarheid en controle van printactiviteiten ook waardevol zakelijk inzicht voor wendbaarheid ten aanzien van marktdynamiek en -verstoring. Custom Gateway heeft meer dan 300 actieve klanten wereldwijd, waaronder merknamen zoals Next, de grootste modeketen in het Verenigd Koninkrijk, en andere toonaangevende sport-, mode- en contentmerken.

Twee creatieve culturen

‘We zijn er trots op dat we deze twee creatieve culturen kunnen samenbrengen en weten uit ervaring dat Kornit en Custom Gateway zijn gestoeld op een gemeenschappelijke visie,’ zegt Andrew Talbot, ceo van Custom Gateway. ‘Samen bieden we wereldmerken en uitvoerders de optimale controle over hun bedrijf, waardoor we een snelle, maatschappelijk verantwoorde uitvoering kunnen garanderen op basis van een winstgevend model dat ervoor zorgt dat bestellingen in real time worden geproduceerd en verzonden, zonder overtollige voorraad of overtollig personeel.

On demand is een inhaalslag voor retail

‘On-demand productie is een inhaalslag aan het maken ten opzichte van de gebruikelijke retailmodellen. De uiteindelijke marktwinnaars zijn de producenten die alle beschikbare gegevens aanwenden,’ aldus Omer Kulka, cmo van Kornit Digital. ‘We zijn verheugd over Custom Gateway als de nieuwe aanwinst voor de Kornit-familie. Met deze ontwikkeling kunnen we de eindgebruikers eindelijk de producten en ervaringen bieden die ze verwachten.’