Abonneren  Inloggen

Rotatiedrukkerij Körner Druck (voorheen Circle Media) failliet

17 augustus 2020

Een van de grootste rotatieoffsetdrukkerijen in Duitsland, Körner Druck in Sindelfingen bij Stuttgart, is failliet. De werknemers blijken al maanden geen loon meer te ontvangen. Tot 2019 was het bedrijf in handen van Circle Media Group.

Een ziektekostenverzekeraar had faillissement aangevraagd bij de rechtbank van Stuttgart, meldt Deutscher Drucker. De faillissementsaanvraag werd al enkele weken verwacht: eind juli vroeg drukkerij J. Fink (Ostfildern), die net als Körner Druck in handen is van de Finse participatiemaatschappij Printers Group Oy, het faillissement aan. Net als bij J. Fink was het niet het bedrijf zelf dat het faillissement aanvroeg, maar een zorgverzekeraar.

Onbetaalde facturen

Körner Druck had de bedrijfsactiviteiten al stopgezet voordat de zorgverzekeraar het faillissement aanvroeg. Leveranciers waren namelijk al gestopt met leveren vanwege onbetaalde facturen. Ook het merendeel van de werknemers heeft al maanden geen loon of salaris ontvangen. Dat gebeurde ook bij J. Fink Druck GmbH. Veel van de meer dan honderd medewerkers van Körner komen al niet meer op het werk.

Circle media Group

Curator Holger Blümle controleert nu de zakelijke documenten om een ​​overzicht te krijgen van de algemene situatie van het bedrijf. Het is nog onzeker hoe de toekomst van Körner Druck eruit zal zien. Dit vereist gedetailleerde analyses van de boekhoudkundige documenten, inventarissen en gesprekken met de financierende banken. Net als zusterbedrijf J.Fink Druck werd het bedrijf pas in mei 2019 door de Nederlandse Circle Media Group verkocht aan de Finse private equity-onderneming Printers Group Oy.