Abonneren  Inloggen

Muller Martini verkoopt MM Druckmaschinen aan de Goebel-groep

10 augustus 2020

Zes jaar na het stopzetten van de productie van de VSOP-offsetrotatiepersen verkoopt Muller Martini MM Druckmaschinen GmbH in het Duitse Maulburg, aan Goebel Capital GmbH in het Zwitserse Baar / Eschenbach. Het bedrijf zal nu onder de naam Goebel MMD GmbH opereren.

‘De klanten van Muller Martini-drukmachines worden zo niet alleen voor de lange termijn geholpen, ze kunnen ook profiteren van de nieuwste Goebel-ontwikkelingen,’ aldus het geruststellende persbericht. In 2014 stopte Muller Martini met de productie van de VSOP-rotatieoffsetpersen met variabel formaat. De locatie in Maulburg richtte zich op de service voor de meer dan 1.000 wereldwijd geïnstalleerde persen voor bedrukking van flexibele verpakkingsmaterialen. Muller Martini verkoopt MM Druckmaschinen GmbH in Maulburg nu aan de Goebel Group. ‘In Goebel hebben we een partner gevonden die op dit gebied een strategische positie op lange termijn heeft en zowel diensten als nieuwe machines aanbiedt,’ zegt Bruno Müller, ceo van Muller Martini.

Investeren in de nieuwste Goebel-technologie

Muller Martini zorgt de komende jaren zorgen voor de beschikbaarheid van reserveonderdelen voor de wereldwijd geïnstalleerde rotatieoffsetpersen. Met zijn moderne productassortiment was de Goebel Group de favoriete kandidaat van Muller Martini. Volgens algemeen directeur Felix Berg is er een fundamenteel en wederzijds belang. ‘Met de overeenkomst met Muller Martini hebben we een goede manier gevonden om bestaande drukpersklanten te voorzien van langdurige diensten en reserveonderdelen, maar ook om hen de mogelijkheid te bieden om te investeren in de nieuwste Goebel-technologie.’

Muller Martini exclusief agent voor Goebel-drukmachines voor verpakking en beveiliging

Klanten blijven ondersteund via de verkoop- en serviceorganisaties van Muller Martini. Met betrekking tot de verkoop van nieuwe machines, uitbreidingen, service en reserveonderdelen worden deze ondersteund door de medewerkers in Maulburg, die volledig in dienst blijven van Goebel MMD GmbH. De overeenkomst bepaalt dat Muller Martini in de toekomst zal optreden als de exclusieve agent voor de verkoop van Goebel-drukmachines voor verpakking en beveiliging, en de komende jaren service en levering van reserveonderdelen zal blijven aanbieden. ‘Zo kunnen we onze drukpersklanten de beste ondersteuning blijven bieden,’ benadrukt Bruno Müller.

Over Muller Martini

Het familiebedrijf Müller Martini, opgericht in 1946, is gevestigd in Zofingen in het Zwitserse kanton Aargau en heeft wereldwijd ongeveer 1200 medewerkers in de ontwikkeling en productie van industriële systeemoplossingen voor printafwerking.

Over Goebel

Het familiebedrijf, opgericht in 1851, is gevestigd in Baar in het Zwitserse kanton Zug met vestigingen en dochterondernemingen in Eschenbach in Zwitserland, evenals in Darmstadt en Maulburg in Duitsland en is een wereldleider in verpakkingsdrukwerk (weboffset) en beveiligingsdrukwerk (diepdruk, offset, en hybride printsystemen).