Abonneren  Inloggen

RPI neemt Blurb over

5 augustus 2020

RPI neemt Blurb over, een e-commerce-platform voor print-on-demand-boeken, -tijdschriften en -wanddecoratie. Daarmee versnelt de leverancier van gepersonaliseerde printproducten zijn strategie om wereldleider te worden op dit gebied.

Blurb is opgericht in 2005 en inmiddels publiceren meer dan twee miljoen onafhankelijke boekenschrijvers zo’n 22 miljoen stuks per jaar in zeventig landen. RPI produceert vanaf het begin het merendeel van het werk dat Blurb genereert.

Vierde overname

In Europa produceerde het in Eindhoven gevestigde Paro voor Blurb. Dat was de aanleiding voor RPI om in 2011 Paro over te nemen. In 2013 volgde DPI in Atlanta (VS), dat web-to-print- en on-demand-diensten levert voor business-to-business-klanten. Vorig jaar werd SoftPrint aan het rijtje toegevoegd, dat met name de productiecapaciteit vergrootte.

Over RPI

De hoofdvestiging van RPI, dat vorig jaar 40 jaar bestond, zit in Seattle. Daarnaast heeft het bedrijf productievestigingen in Kennesaw en Rochester. Buiten de VS heeft RPI alleen een productievestiging in Eindhoven (Paro). Het bedrijf heeft een van de grootste vloten van HP Indigo-printers en staat de afgelopen zeven jaar op de Inc. 5000-lijst van snelst groeiende bedrijven.