Abonneren  Inloggen

Vier HP Indigo verpakkingspersen voor Geostick

29 juli 2020

Geostick Groep, een van de grootste Europese labelprinters, investeert in vier nieuwe HP Indigo 6K persen. De onderneming, die in augustus de nieuwgebouwde hoofdvestiging in Uithoorn betrekt, schaalt haar digitale printactiviteiten op om grotere volumes labels, shrink sleeves en flexibele verpakkingsproducten te drukken.

De nieuwe HP Indigo 6K persen, de eersten die wereldwijd worden geïnstalleerd, fungeren als basis van het nieuwe Geostick Digital Printing Center dat in augustus in Uithoorn wordt geopend. De HP Indigo 6K digitale pers, ontworpen voor een hogere productiviteit en accuratere kleuren, is het nieuwe model van de veelzijdige HP Indigo 6000-serie.

Nieuwe kleurtechniek

De pers introduceert de nieuwe kleuren-automatiserings-technologie van HP Indigo, waarmee in de kortste tijd hoge kwaliteit en uniformiteit kleuren gemaakt worden. ‘Als ervaren gebruiker van de HP Indigo willen wij een volgende stap zetten door te investeren in de nieuwe HP Indigo 6K voor ons nieuwe Digital Printing Center. De Spot Master-functie helpt ons tijd te besparen is duurzamer dankzij de besparingen op mediamateriaal. Hierdoor neemt de totale productiviteit toe,’ aldus Cees Schouten, operations director van de Geostick Groep.

Algoritmes voor merk-kleuren

Spot Master maakt gebruik van een nieuw gepatenteerd algoritme voor snelle en nauwkeurige kleurafstemming, waardoor converters binnen enkele minuten merkkleuren met een hoge consistentie en uniformiteit over het gehele printframe kunnen bereiken. Iedere verpakking ziet er daardoor hetzelfde uit, ongeacht waar of wanneer deze is gedrukt.

Tien HP persen verdeeld over meerdere vestigingen

Geostick vervangt een bestaande vloot van WS6800-persen door de nieuwe HP Indigo 6K persen. Het bedrijf zal de 10 HP Indigo digitale persen, inclusief twee HP Indigo 20000 persen, behouden over meerdere vestigingen.  De converter maakt gebruik van HP PrintOS om de status van alle persen te controleren en alle activiteiten te stroomlijnen. ‘We creëren bewustwording bij de gebruikers door hen inzicht te geven in de resultaten,’ zegt Schouten.

Wit, metallics, fluorescents, onzichtbaar rood en groen

Met de installatie van de nieuwe HP Indigo 6K vloot migreert Geostick zijn workflow volledig naar de HP Indigo Production Pro voor Labels en Packaging Print Server, die vijf keer meer RIP-vermogen levert dan vorige generaties. Bovendien levert de HP Indigo 6K digitale pers meer applicaties met een hogere dekkingsgraad wit voor shrink sleeves, nieuwe inkten waaronder metallics, fluorescents, onzichtbaar rood en groen voor merkbescherming en nieuwe vernissen van partners voor meer duurzaamheid. Geostick is al succesvol met HP Indigo ElectroInk Premium White en HP Indigo ElectroInk Silver.

De Geostick Groep, opgericht in 1924, is een familie-labelprinter die door markt-stimulerende factoren een snelle transformatie naar digitaal printen doormaakt.