Abonneren  Inloggen

MailStreet breidt uit met vierde Canon VarioPrint i-serie

28 juli 2020

MailStreet in Deventer breidt haar productiecapaciteit verder uit met een vierde Canon VarioPrint i300 inkjet vellenpers. Hiermee kan MailStreet on-demand, data-gedreven drukwerk in een ‘offset’-kwaliteit produceren.

Veel grafische bedrijven hebben een lastige periode achter de rug. Toch zag MailStreet het printvolume de afgelopen maanden stijgen. De groei was zelfs zo sterk dat uitbreiding van de productiecapaciteit nodig was. MailStreet is met name succesvol op de e-commerce markt en onder andere gegroeid door het printen van gepersonaliseerde menukaarten in maaltijdboxen.

Hoogvolume inkjetprinter

MailStreet maakte 5 jaar geleden een strategische keuze door te kiezen voor de hoogvolume losblad inkjetprinters van Canon. Het bedrijf kon daarna meegroeien met alle ontwikkelingen op het i-serie platform en realiseerde zo een uitbreiding van printmogelijkheden naar kwalitatief hoogwaardige gepersonaliseerde communicatie. Steeds meer markten vragen hierom – met name e-commerce, waar de maatwerkoplossingen van MailStreet bijdragen aan een betere klantbeleving. Snel en just-in-time leveren zijn daarbij essentieel.

‘Dit durfden we 5 jaar geleden niet te dromen’

‘In 2015 gingen we samen met MailStreet vol vertrouwen het inkjet-avontuur aan,’ zegt Frank Huigen, director production printing products Benelux bij Canon. ‘Al snel bleek dat onze samenwerking succesvol was en dat uitbreiding van de capaciteit nodig was. Dat we nu een vierde VarioPrint i300 aan het printerpark toe kunnen voegen, durfden we 5 jaar geleden niet te hopen. We zijn enorm trots op de groei die MailStreet met de VarioPrint i300 heeft kunnen realiseren.’

Mediaflexibiliteit

‘Los van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de VarioPrint i300 was Canon de afgelopen jaren vooral een partner voor ons,’ vult Lammert van Keulen, managing partner bij MailStreet aan. ‘Het zijn de mensen bij Canon die het verschil maken.’ De VarioPrint i–serie is een innovatieve lijn van hoogvolume, losblad kleureninkjetprinters die offset-kwaliteit combineert met de productiviteit van inkjetprinten en de mediaflexibiliteit van printen op losse vellen.

Foto: Lammert van Keulen, managing partner (l) en Gulhan Sengun, voorman productie (r) bij de vierde Canon VarioPrint i300 van MailStreet