Abonneren  Inloggen

Heidelberg verkoopt Gallus

23 juli 2020

Drukpersenfabrikant Heidelberg verkoopt bedrijfsonderdeel Gallus voor 120 miljoen euro aan de Zwitserse verpakkingsspecialist benpac. De verkoop hoort bij het in maart ingezette beleid om te focussen op de kernactiviteit: vellenpersen.

De verkoop van Gallus, dat gespecialiseerd is in conventionele en digitale smalbaan rotatiepersen en ook drukplaten voor zeefdruk levert, past volledig bij het beeld van de afgelopen maanden. Eerder liet Heidelberg al weten te snijden in het personeelsbestand en te stoppen met de Primefire-inkjetpersen en de supergrote persformaten. En eerder deze week kondigde de Duitse persenbouwer aan een speciale business unit te hebben opgericht voor de industriële ontwikkeling, productie en verkoop van gedrukte en organische elektronica.

Samenwerking

Met de verkoop van Gallus aan benpac trekt Heidelberg overigens zeker niet de handen volledig af van de voormalige dochter. Overeengekomen is dat Heidelberg in nauwe samenwerking wel nog de verkoop en service zal managen en dat de twee bedrijven zullen samenwerken aan de Gallus Labelfire inkjetpers. ‘We zullen onze digitale expertise behouden en, door met benpac samen te werken aan de Gallus Labelfire, zullen we ook vooruitgang boeken met de digitalisering van conventionele persen’, zegt Heidelberg-CEO Rainer Hundsdörfer hierover.

Vijf bedrijven

De overeenkomst betreft vijf bedrijven in Duitsland en Zwitserland, die samen zo’n 430 mensen in dienst hebben. Het gaat dan om de Gallus Holding en Gallus Ferd. Rüesch in St. Gallen, Gallus Druckmaschinen in Langgöns, Heidelberg Web Carton Converting in Weiden en Menschick Trockensysteme in Renningen.

Over benpac

De benpac holding noemt zichzelf een leidende groep bedrijven voor all-inclusive verpakkingsoplossingen. De groep is verder actief in ontwerp en ontwikkeling, IT en consultancy. Er werken zo’n 3,150 mensen bij het Zwitserse bedrijf, dat voornamelijk actief is in de VS en Azië.

De verkoop moet overigens wel nog worden goedgekeurd door de betreffende instanties en moet eind dit jaar definitief zijn.