Abonneren  Inloggen

Nieuwe rotatie inkjet printer van Canon

20 juli 2020

Canon kondigde op 15 juli de introductie aan van haar nieuwe ProStream 1800 rotatieve inkjet-productieprinter, het nieuwste model in de ProStream 1000 serie. Opnieuw wil Canon met inkjet een stuk van het offsetsegment afknabbelen.

De printer is volgens het persbericht een waar productiebeest: ‘Met hogere snelheden tot 133 m/min heeft de nieuwe printer de hoogste resolutie en printkwaliteit van alle digitale productieprinters bij die snelheid. Daarmee is de ProStream 1800 de ideale oplossing voor grafische ondernemingen die maximale prestaties in de productieomgeving als voorwaarde stellen.’

Aanval op offset

Canon zet net als eerder met vellen-inkjetprinters de aanval in op offset. ‘Grafische ondernemingen kunnen nu hun aanbod richting opdrachtgevers uitbreiden door opdrachten met een hoger volume te migreren van offset naar digitale inkjet-productie.’ De printerbouwer noemt voordelen als een hogere productiviteit, verkorte doorlooptijd en hogere winstmarges bij een breed scala aan toepassingen, waaronder premium en hoogvolume direct mail, boeken, catalogi en tijdschriften

Meer dan 100.000 A4 pagina’s per uur

Met de hogere snelheid van 133 m/min (66% sneller dan de ProStream 1000) produceert de ProStream 1800 tot 107.500 A4-pagina’s of 11.300 B2-vellen 4/4 per uur.
De ProStream 1800 garandeert een hoge printkwaliteit op een groot aantal media, waaronder standaard offset gecoat, ongecoat en voor inkjet geoptimaliseerd papier van 40 – 300 gsm. Als productcategorieën geeft Canon onder meer aan: kalenders, posters en POS-materialen met de mogelijkheid om formaten tot een breedte van 556 mm en een lengte van 1.524 mm te printen. Het is niet langer nodig de productie te stoppen om te wisselen tussen verschillende formaatlengtes en om een naadloze omschakeling te garanderen.

Drop-on-demand printkoppen

De ProStream 1800 gebruikt 1.200 dpi piëzo drop-on-demand printkoppen en door Canon ontwikkelde polymeerpigmentinkten met Canon ColorGrip om kleurconsistentie te garanderen. Canon’s Inline Quality Control, een hoogwaardig camerasysteem, biedt ook automatische waarborging van de printkwaliteit zodat operators minder tijd hoeven te besteden aan kwaliteitscontrole.

De ‘oude’ 1000 blijft leverbaar

De succesvolle ProStream 1000 blijft leverbaar en bestaande klanten kunnen gemakkelijk upgraden naar de ProStream 1800 zodra hogere productievolumes in beeld komen. Dit stelt hen in staat zich gemakkelijk aan te passen aan veranderende marktdynamiek met behoud van hoge kwaliteit, hoge snelheid en ondersteuning van een breed portfolio aan printmedia.

‘Onze technologie moet evolueren’

Peter Wolff, vicepresident voor Production Printing Products binnen EMEA Commercial Printing bij Canon Europe, zegt: ‘Bij Canon delen we de ambities van onze klanten en begrijpen we dat hun bedrijven zich moeten kunnen aanpassen aan veranderende eisen binnen de markt en ook dat onze technologie moet evolueren. Met de introductie van de nieuwe ProStream 1800 kunnen we zakelijke relaties ondersteunen die hun productievolume willen vergroten zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit of snelheid. Deze nieuwe productieprinter markeert een uitbreiding van de succesvolle ProStream-technologie die in 2017 werd geïntroduceerd. Voortbouwend op een installed base van 30 printsystemen is er nu een uitbreiding voor klanten die ultieme prestaties als voorwaarde stellen.’

Klanten kunnen met de nieuwe ProStream 1800 kennismaken in het Customer Experience Centre in Poing, Duitsland, of een virtuele demo aanvragen.