Abonneren  Inloggen

Nieuwe printer van Epson voor de textielmarkt

13 juli 2020

Epson kondigt zijn eerste 76-inch grootformaatprinter aan. De SureColor SC-F10000 is een dye-sublimatieprinter, ontwikkeld voor de textielproductiemarkt. De verschillende toepassingen zijn onder meer mode, sportkleding, woninginrichting, promotieartikelen en soft signage.

Neil Greenhalgh, productmanager voor Epson Europe, zegt: ‘In de dye-sublimatiesector eisen klanten snelle doorlooptijden, consistente prestaties, hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Met deze eisen in het achterhoofd hebben we een industriële dye-sublimatieprinter ontwikkeld die, naar onze mening, een nieuwe standaard zet.'

Grootformaatprinter

'De SC-F10000 biedt de hoogste verwerkingscapaciteit van alle Epson grootformaatprinters en is uitgerust met vier nieuwe PrecisionCore Micro TFP-printkoppen en een 'hot-swap' bulkinktoplossing die is ontworpen om bedrijven draaiende te houden. Ons erfgoed is gebaseerd op innovatie en dit is een van die momenten waarop we de benchmark voor productiviteit in dye-sublimatie verhogen.’

Sublimatieprinter

De nieuwe dye sublimatieprinter kan tot 252 m2 per uur beprinten. Bij de nieuwe PrecisionCore Micro TFP printkoppen wordt de dot-technologie toegepast die een combinatie is van drie technologiën voor dye-sub: new Halftone, LUT en Micro Weave.