Terug naar overzicht

Print
koenig, bauer, drukpers, drupa

Koenig & Bauer doet wel mee met drupa

De drukpersfabrikant Koenig & Bauer AG heeft nu bevestigd dat het wil deelnemen aan 's werelds grootste vakbeurs drupa in Düsseldorf, die is uitgesteld tot april 2021. De onderneming toont een breed portfolio van digitaal drukken, offset tot flexodruk en meldt dat het zoals gepland in hal 16 te bezoeken is.

  • 10 jul 2020

Het bedrijf uit Würzburg reageert daarmee op de aankondiging van concurrent Heidelberger Druckmaschinen AG dat het komend jaar niet aanwezig zal zijn op beurzen.

Beurs nog steeds belangrijk

Koenig & Bauer ‘was sinds de oprichting van drupa in 1951, zelfs in tijden van crisis, continu aanwezig op de beurs en verwelkomden klanten van over de hele wereld’. ‘We zien 's werelds toonaangevende vakbeurs drupa nog steeds als een belangrijk onderdeel in de grafische industrie en we hebben de verantwoordelijkheid om deze industrie te ondersteunen. We willen ons steentje bijdragen om ter plaatse belangrijke impulsen te blijven geven in persoonlijke discussies,’ legt Claus Bolza-Schünemann uit, die niet alleen de ceo van Koenig & Bauer is, maar ook de waarnemend president van drupa. Hij geeft aan te vertrouwen op het hygiëneconcept van Messe Düsseldorf en het verantwoordelijkheidsgevoel van alle bezoekers.

Niet meer hetzelfde als voor COVID-19

Ralf Sammeck, bestuurslid van Koenig & Bauer, over de veranderende beurzenwereld: ‘Beurzen zullen niet meer hetzelfde zijn als voor COVID-19. En Koenig & Bauer vult de communicatie met haar klanten ook aan met virtuele formaten en klantspecifieke evenementen. Maar er gaat niets boven de ervaring uit eerste hand van de nieuwste technologieën in reactie met een publiek en het beursgevoel.’

'Voor Koenig & Bauer is er geen geschikter platform om de productvariëteit van digitaal, offset, flexodruk tot intelligente digitalisering en serviceoplossingen aan een internationaal publiek te presenteren,' voegde Christoph Müller (foto rechtsonder), bestuurslid bij Koenig & Bauer, toe.