Inloggen

Inktmaker Epple Druckfarben neemt het Nederlandse PCO over

10 juli 2020

Epple Druckfarben AG in Neusäß bij München heeft de Nederlandse producent van printchemicaliën PCO Europe B.V. in Etten-Leur overgenomen. Vellenoffset inktmaker Epple bezat al aandelen, per 1 juli zijn alle aandelen in handen van het Duitse inktfabrikant.

Epple, fabrikant van vellenoffsetinkten en coatings, neemt hiermee een producent van bij offsetdruk benodigde chemische toevoegingsmiddelen over. Daarmee biedt het wereldwijd opererende bedrijf een compleet pakket aan haar klanten. ‘De overname van PCO Europe is een mijlpaal in de ontwikkeling van de Epple-groep van bedrijven. We versterken ons productportfolio op het gebied van printchemicaliën enorm,’ zegt Stefan Schülling, lid van de raad van bestuur van Epple Druckfarben (foto hieronder).

Positie vellenoffset wereldwijd uitbreiden

‘Epple en PCO Europe hebben ambitieuze doelen voor verkoop en productontwikkeling in de toekomst. Door consequent synergiën toe te passen binnen de bedrijven willen we onze leidende marktpositie in vellenoffset in Europa behouden en nu de positie met onze offsetinkten, coatings en drukchemicaliën aanzienlijk uitbreiden op de wereldmarkt.’

Epple had al sinds augustus 2018 een belang

De bedrijven hebben zich er al van overtuigd dat de samenwerking werkt: Epple Druckfarben AG heeft een belang in het in 1976 gestarte PCO Europe B.V. sinds augustus 2018 en neemt per 1 juli de aandelen over van Roberto Levi Acobas, President van het Italiaanse Printgraph Solutions S.r.l. Dit maakt PCO Europe B.V. een volledige dochteronderneming van Epple Druckfarben AG. Roberto Levi Acobas blijft aandeelhouder in PCO Eastgate.

Oplossingen voor het drukproces

De intensieve ontwikkelings- en verkoopsamenwerking tussen de teams van Epple en PCO Europa wierp de afgelopen tijd al zijn vruchten af met de marktintroductie van het milieuvriendelijk inktsysteem PURe. Hetzelfde geldt voor Epple's "Fit-serie" drukchemicaliën (o.a. Waterfit, Washfit, Cleanfit). Dieter Zang, algemeen directeur van PCO Europe (foto links), ziet groot potentieel in zo'n intensieve technologische samenwerking: ‘We kunnen optimaal coördineren bij drukinkten, additieven en coatings voor de respectievelijke drukprocessen van onze klanten. Op deze manier ondersteunen we onze klanten bij het succesvol overwinnen van hun dagelijkse uitdagingen op het gebied van kwaliteit, kostenbesparing, milieuverantwoordelijkheid en stabiele productie,’ Bovendien hecht PCO Europe groot belang aan de betrouwbare en succesvolle samenwerking met de onafhankelijk opererende Aziatische dochter PCO EastGate met locaties in Maleisië en Thailand.’