Abonneren  Inloggen

Massa-ontslag bij Drukkerij AGI van de Steeg

9 juli 2020

Bij Drukkerij AGI van de Steeg in Enschede verliezen 95 mensen hun baan. De Brexit, in combinatie met de coronacrisis, bezorgt de Enschedese verpakkingsdrukker een miljoenenstrop.

Dit bericht komt van RTV Oost. Al eerder vertelde de directie aan PRINTmatters dat de coronavirus een enorme impact had op de business. Directeur Hermen Nassette bevestigt tegen RTV Oost de berichtgeving. ‘Maar het is een voorgenomen besluit dat nu nog bij de ondernemingsraad ligt,’ benadrukt hij. ‘We hebben heel veel last gehad van de Brexit. Van onze omzet van zestien miljoen euro haalden we de helft uit Groot-Brittannië.’

Eind vorig jaar zette het Britse bedrijf Boots de samenwerking stop met AGI. ‘Dat zorgde voor een omzetverlies van vier miljoen euro. Corona komt daar nu overheen,’ zegt Nassette. Hij noemt de ontslaggolf ‘verschrikkelijk’. ‘Sommige mensen werken al veertig jaar bij dit bedrijf.’ De omvang van het aantal ontslagen mensen komt zo'n beetje overeen met het hele personeelsbestand. Het is nog onduidelijk of de ontslaggolf bij AGI van de Steeg ook daadwerkelijk het einde betekent van de drukkerij in Enschede.

Lees het bericht op RTV Oost.