Terug naar overzicht

Print
hohner, verzamelhechter, veldhuis, wifac, drupa

Hohner verzamelhechter bij Veldhuis Media

Deze zomer wordt bij Veldhuis Media in Raalte een Hohner HSB 13.000 verzamelhechter opgebouwd. Deze nieuwe machine zou eigenlijk op drupa 2020 in de spotlights hebben gestaan. De transactie loopt via Wifac dat sinds begin juli Hohner in de hele Benelux mag vertegenwoordigen.

  • 7 jul 2020

Oorspronkelijk was Veldhuis Media van plan om op drupa 2020 te beslissen over een nieuwe investering. Veldhuis-eigenaren Erwin de Lange en Oscar Jager zouden Hohner bezoeken op de stand van de Postpress Alliance, waar Hohner samen met hun partners Bograma, Baumann-Perfecta, Wohlenberg en MBO/Herzog+Heymann zou exposeren. Overigens is MBO ook partner van Veldhuis Media, gezien de diverse MBO vouwmachines en CoBo-Stack robots die inmiddels in Raalte geïnstalleerd zijn. De volautomatische Hohner-verzamelhechters, met de korte insteltijden, de horizontale en verticale invoerapparaten die op iedere positie te plaatsen zijn en zelfs een gloednieuw plano vouw/opleg station PAL voor omslagen maar ook voor 4-pagina binnenwerk plus een Hohner-stapelaar, sluiten mooi aan op het machinepark van Veldhuis.

Omzet Veldhuis is € 18 miljoen

Veldhuis heeft 103 medewerkers en met ruim € 18 miljoen omzet is het een bekende speler in de grafimedia markt. Nog wat cijfers: jaarlijks verbruikt het 7.500 ton papier en 240.000 m² offsetplaten voor de productie van 465 tijdschriften. De focus bij Veldhuis ligt op hightech offset en een sterk geautomatiseerde 24/7 productie van gestandaardiseerde producten als brochures, tijdschriften, catalogi en boeken met oplages van 500 tot 7.000 exemplaren.

Ondernemingsgeest

Hans-Peter Schöllhorn, ceo van Hohner Maschinenbau GmbH, kijkt terug op een langdurige relatie en succesvolle samenwerking met Marcel Otto, ceo van Wifac B.V. en zijn team, die al meer dan 13 jaar hun dealer zijn in Nederland. ‘Deze samenwerking heeft inmiddels z’n vruchten afgeworpen bij hun klant Veldhuis Media B.V. in Raalte. Eerlijk gezegd is de technologische voorsprong bij lange na niet het enige criterium geweest in het besluitvormingsproces. Veldhuis Media en Hohner blijken een vergelijkbare bedrijfsfilosofie te hebben: de ondernemingsgeest en de vooruitziende investeringsbereidheid, ondanks de gevolgen van Covid-19. Niet alleen Veldhuis Media investeert, ook Hohner heeft onlangs een contract getekend voor de bouw van een hightech geautomatiseerd 24/7 productiecentrum met robotica. Beide bedrijven hebben de duidelijke visie dat ze de nummer 1 in hun markt willen worden. Veldhuis als high-tech offset mediabedrijf, Hohner als technologisch leider op het gebied van geniet brocheren.’

Wifac vertegenwoordigt Hohner nu in de hele Benelux

Wifac is al jaren een vertrouwde partner voor Veldhuis Media en Hohner. Naast advies is vooral de technische ondersteuning van belang; zo biedt Wifac 24/7 service-ondersteuning en heeft Wifac natuurlijk ook dezelfde bedrijfsfilosofie. Met de HSB 13.000 verzamelhechter kijkt Veldhuis Media naar de toekomst want - last but not least - deze nieuwe release biedt MIS-capaciteit, waarmee een nieuwe belangrijke stap wordt gezet op weg naar de realisatie van "Industry 4.0". De drie partners Veldhuis Media, Wifac en Hohner, zijn enthousiast en vol vertrouwen om hun relatie op basis van deze samenwerking verder te versterken. Met al dit goede nieuws is het niet verwonderlijk dat Hohner heeft besloten om een correctie aan te brengen in hun dealernetwerk en nu het hele Benelux-gebied aan Wifac over te dragen. Schöllhorn: ‘En trouwens, de eerste interessante contacten voor de waardeverhogende Hohner-verzamelhechters uit België dienen zich nu al aan.’

Zeer korte insteltijden

Wifac is sinds 2002 leverancier van Veldhuis Media en introduceerde de klant in 2017 in de wereld van de Hohner verzamelhechters, waarbij Veldhuis investeerde in hun eerste HSB machine. Oplagegrootte en de 24/7 productie zijn een goede indicator voor frequente productwisselingen; en dit is waar de volledig geautomatiseerde Hohner HSB 13.000 in het spel komt. Zeer korte insteltijden waren een must voor Veldhuis-eigenaren Erwin de Lange en Oscar Jager, bij het zoeken naar een geschikte verzamelhechter. Wifac: ‘Inmiddels zijn Veldhuis, Hohner en Wifac “technology partners in research & development”. Deze samenwerking heeft voor alle partijen al vele voordelen opgeleverd.’