Abonneren  Inloggen

Opnieuw uitgestelde Fespa Madrid begin 2021 in Amsterdam

2 juli 2020

De signbeurs Fespa Global Print Expo zal, nadat het al van maart naar oktober was verschoven, niet meer plaatsvinden in Madrid. Dat besluit is genomen vanwege de aanhoudende risico's voor de volksgezondheid en de verstoring van de bedrijfsactiviteiten als gevolg van de wereldwijde COVID-19-pandemie. De beurs vindt nu plaats in Amsterdam van 9 – 12 maart 2021.

Fespa organiseert haar grote internationale evenement in het RAI Exhibition Centre in Amsterdam. De beurs beslaat drie terreinen signprint, zeefdruk en textiel, respectievelijk onder de titels Fespa Global Print Expo, European Sign Expo en Sportswear Pro.

Niet in oktober

Neil Felton, ceo van Fespa legt uit: ‘In maart 2020 hebben we het besluit genomen om de Fespa Global Print Expo met zes maanden te vertragen in het licht van de oprukkende pandemie en de implicaties voor onze exposanten en bezoekers. Sindsdien is de ontwikkeling van COVID-19 dynamisch en onvoorspelbaar geweest. Hoewel veel regio's nu geleidelijk uit de lockdown komen, kunnen we er op dit moment niet op vertrouwen dat we de verwachtingen van exposanten en bezoekers van een Fespa-evenement kunnen evenaren als we in oktober van dit jaar doorgaan.’

 

Zakelijk herstel begin 2021

Hij vervolgt: ‘Begin maart 2021 is het beste alternatief. Het geeft onze exposanten en bezoekers de tijd om te herstellen en onszelf tijd om zich volledig voor te bereiden op nieuwe operationele vereisten. Uit feedback van de markt blijkt dat onze gemeenschap, na de aanzienlijke commerciële uitdagingen van 2020 te hebben doorstaan, Fespa Global Print Expo in maart 2021 zal verwelkomen als een belangrijk platform voor zakelijk herstel en voorwaartse vooruitgang begin volgend jaar.’

Pas in 2022 naar München

Fespa organiseerde al eerder events in in 2006, 2009 en 2016. Deze nieuwe editie van Fespa Global Print Expo in maart 2021 vervangt het oorspronkelijk geplande evenement 2021 in München, Duitsland. Fespa keert in 2022 terug naar München.