Abonneren  Inloggen

MPS verkoopt flexo-verpakkingspers aan Birografika MB

29 juni 2020

De Nederlandse smalbaan rotatiepersenbouwer MPS in Arnhem heeft een flexopers, een 8-kleuren EFS 430 multi-substraatpers, geïnstalleerd bij Birografika MB in Servië. Voor deze onderneming is dit de eerste MPS flexo-pers die onderdeel uitmaakt van het productie-arsenaal.

MPS in Arnhem ontwerpt en bouwt drukpersen voor de label- en flexibele verpakkingsindustrie die wereldwijd verkocht worden. De deal voor deze installatie is vorig jaar op Labelexpo Europe 2019 getekend en was een van de 12 machines die op die beurs door MPS verkocht werden.

Grote oplagen flexibele verpakkingen

De nieuw geïnstalleerde MPS EFS 430 flexo-pers werd gekozen als een uitbreiding van de huidige capaciteit van Birografika, met als primair doel het drukken van grotere oplagen van flexibele verpakkingen, zoals wrap-around labels en krimpsleeves. De printer staat in Subotica, Servië. De hoofdactiviteit van het bedrijf is de productie van flexibele verpakkingen en etiketten in flexo, digitaal en offsetdruk.