Terug naar overzicht

Verpakken
mengend, drukinkt, nvz, nav, vlk, vvvf, branche, verpakkingen

Vier brancheorganisaties lanceren samenwerking in Mengend Nederland

De brancheorganisaties voor desinfectie- en reinigingsmiddelen (NVZ), spuitbussen (NAV), lijmen en kitten (VLK), en verf en drukinkt (VVVF) zijn een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam Mengend Nederland. De organisaties slaan de handen ineen voor duurzame en veilige productie in Nederland en voor verantwoord gebruik van hun producten.

  • 26 jun 2020

De eindmarkten van de vier organisaties verschillen, maar de aangesloten bedrijven hebben een belangrijk gemeenschappelijk aspect: ze leveren en/of fabriceren hoogwaardige, innovatieve producten door middel van roeren, mixen ofwel mengen van ingrediënten. Mengend Nederland vertegenwoordigt ruim 200 bedrijven; zowel multinationals als midden- en kleinbedrijven waarvan de meesten internationaal opereren. De gezamenlijke sectoren realiseren in Nederland een omzet van zo’n 2,5 miljard euro per jaar. Als de economische waarde van de producten wordt meegenomen, inclusief de werkgelegenheid, is de impact ervan het veelvoudige.

Samen voor een gunstig vestigingsklimaat en gelijk speelveld

Mengend Nederland maakt zich sterk voor duurzame en veilige productie en verantwoord gebruik van hun producten. Dit kan niet zonder eenduidige, praktisch te implementeren regelgeving die rekening houdt met het midden- en kleinbedrijf, die daadwerkelijk bijdraagt aan veiligheid en duurzaamheid en die innovatie niet hindert. Een gelijk speelveld wordt versterkt door deskundige en toegankelijke handhaving. Alleen dan ontstaat er een gelijk speelveld binnen Europa en een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor grote en kleine producenten en leveranciers van hoogwaardige producten in Nederland. De brancheorganisaties slaan hiervoor de handen ineen.

Verpakkingen

De gezamenlijke industriepartners in Mengend Nederland vertegenwoordigen een groot deel van de chemische producten waar consumenten en professionals dagelijks mee te maken hebben. Denk aan desinfectiemiddelen die nu alom worden gebruikt tegen het coronavirus. Reinigingsmiddelen zorgen voor schone werkplekken in bedrijven en voor hygiënische operatiekamers in ziekenhuizen. Woningen krijgen een sfeervolle kleur met verf en metalen bruggen zijn bestand tegen weer en wind door de beschermende coating. Op verpakkingen is informatie afgedrukt over bijvoorbeeld voedsel of het gebruik van medicijnen. Lijmen zorgen voor een superlichte en solide constructie van onder andere autoramen, en kitten maken gebouwen luchtdicht wat weglekken van energie voorkomt. Het zijn stuk voor stuk producten die een belangrijke rol vervullen in de moderne samenleving.