Abonneren  Inloggen

VIGC gaat voor groei

25 juni 2020

Het Belgische grafisch adviesbureau VIGC kondigt twee investeringsbeslissingen aan: het bureau zoekt een business development manager voor de regio Nederland/Vlaanderen en het verhuist deze zomer binnen Turnhout naar een gloednieuw pand.

‘De grafische industrie is en blijft een belangrijke sector waar wij als VIGC ondanks alle uitdagingen resoluut in blijven geloven en ons ook volop voor blijven inzetten,’ zegt directeur Jos Steutelings. ‘Investeringen en innovaties in technologie in combinatie met de juiste businessmodellen, zijn hierbij cruciaal en zullen de industrie zeker helpen om door de huidige crisis te komen. VIGC voegt zelf de daad bij het woord en kondigt daarom vandaag twee belangrijke investeringsbeslissingen aan.’

Kennis delen

Zo zal VIGC het team verder versterken met een business development manager. ‘Meer dan ooit is het belangrijk om kennis te delen en zoveel mogelijk bedrijven en hun medewerkers te informeren over nieuwe grafische technologie en procesoptimalisatie. Het doel daarbij is altijd om processen te vereenvoudigen en doorlooptijden te verkleinen om zo de operationele prestaties van de grafische ondernemingen te verbeteren. Ook het connecteren met andere industrieën waar grafische technologie slechts een klein deel van het hoofdproces uitmaakt, is belangrijk. Want door gebruik te maken van een kruisbestuiving tussen sectoren, kan extra zuurstof gegeven worden aan onze grafische sector.’

Productiever

‘Het is in die optiek dat wij als VIGC nog meer aanwezig willen zijn en nog beter willen informeren. Wij hebben heel wat grafische kennis in huis die bedrijven kan helpen om productiever te werken of nieuwe producten en diensten aan hun portfolio’s toe te voegen. Met het aantrekken van een Business Development Manager zullen wij onze informatieopdracht nog performanter en meer in de diepte kunnen organiseren.’

Gloednieuw gebouw

Na meer dan 20 jaar aanwezigheid op de Campus Blairon in Turnhout, verhuist VIGC tijdens de zomermaanden naar een gloednieuw gebouw in de Collegestraat 11 in Turnhout. In vogelvlucht op slechts 750m van de huidige locatie. ‘De nieuwe uitvalsbasis van VIGC ligt op een mooi terrein in een groene omgeving en is een oase van rust, op loopafstand van het centrum van de stad Turnhout. Een plek om vol gefocust te kunnen werken en de sector te ondersteunen. Net zoals op de huidige locatie, beschikken we op deze nieuwe locatie over een up-to-date vergaderzaal en een mooie opleidingsruimte. Vanaf september zijn de kantoren geopend en is iedereen welkom om ons te komen bezoeken.’

Opleidingen

Vanaf september worden de fysieke opleidingen weer opgestart. ‘Uiteraard met respect voor alle geldende Covid-19 maatregelen, waaronder extra aandacht voor social distancing. Zo zullen we het opleidingsaanbod spreiden over 3 locaties: Turnhout (BE), Gent (BE) en Haarlem (NL). Dit om de groepen niet te groot te maken. Digitale opleidingen worden trouwens in opvolging van de #inuwkot kennissessies stelselmatig aan het aanbod toegevoegd. De volledige opleidingskalender is terug te vinden op de VIGC website. (vanaf maandag 29 juni).