Terug naar overzicht

Verpakken
miyakoshi, inkjet, verpakking, toner

Miyakoshi lanceert inkjetpers voor flexibele verpakkingen

De Japanse fabrikant Miyakoshi richt zijn pijlen op de markt van toner- en analoge platforms met de lancering van een nieuwe high-speed inkjetrotatiepers voor flexibele verpakkingstoepassingen.

  • 25 jun 2020

De nieuwe inkjetrotatiepers MJP30AXF heeft een maximale rol- en printbreedte van respectievelijk 790 mm en 750 mm en draait tot 50 meter per minuut. Met Kyocera-koppen van 1.200 dpi is hij geconfigureerd voor CMYK plus wit. De pers werkt met watergebaseerde pigmentinkten, van een derde partij, goedgekeurd voor voedseltoepassingen. De pers die eenzijdig bedrukt beschikt over automatische registratiecontrole, compensatie van uitval van spuitopeningen en kan media met een dikte van 12 tot 100 micron aan. De standaardconfiguratie omvat een afwikkeleenheid en een voorlakeenheid.

Ook labeldruk

Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde dat het de eerste pers is van Miyakoshi gericht op de markt voor flexibele verpakkingen: ‘Na de aankondiging van de MJP30AXF was er een live demo op IGAS 2018 in Tokio en sindsdien hebben we de ontwikkelingen voltooid. Nu zijn we klaar voor verkoop. We zijn al 15 jaar actief op de markt van datadrukwerk en commerciële producten met partners en lanceerden een rotatie-inkjetpers voor labels, de MJP13LXV, op Labelexpo 2019.’

Nu ook zelf direct de markt op

Hoewel Miyakoshi high-speed inkjetmaterialen en af- en opwikkeleenheden levert aan een aantal OEM-partners, zal het de verkoop van de MJP30AXF rechtstreeks doen via de Europese vestiging, Miyakoshi Europe in Spanje.

Holy grail

De verpakkingsmarkt lijkt de holy grail voor digitaal drukken. Diverse merken lanceerden recent hun oplossingen voor de markt van flexibele verpakkingen en het printen op golfkarton, zoals de Barberán Jetmaster en de CorruJET van Koenig & Bauer.