Abonneren  Inloggen

HP Indigo-ceo Alon Bar-Shany vertrekt onverwacht

15 juni 2020

Het vertrek van Alon Bar-Shany, al vele jaren de charismatische leider van HP Indigo, komt voor velen als een verrassing. PRINTmatters interviewde hem vlak voor de aankondiging over de markt, drupa en de coronapandemie. In de over twee weken verschijnende editie stelt hij dat ‘de coronacrisis de overgang naar digitaal drukken versnelt’.

Bar-Shany zei vorige week, kort nadat het nieuws over zijn verrassende vertrek uit het bedrijf algemeen bekend werd, tijdens een HP-webinar over de markt voor flexibele verpakkingen dat het een emotionele periode voor hem was. ‘Ik ben verliefd geworden op de industrie en Indigo. Mijn hart zal altijd bij deze geweldige groep mensen blijven, de gemeenschap van klanten, partnerkanalen en werknemers.’

Covid-19 zet aan tot nadenken

Hij zei dat de pandemie van Covid-19 had geresulteerd in ‘een zeer interessante tijd van de menselijke geschiedenis’. ‘We bevinden ons in een periode die reflectie vereist over zaken die veel verder gaan dan zakendoen. Het is niet alleen een gezondheidscrisis of een economische crisis. Het geeft ons tijd om na te denken over wat we anders zouden kunnen doen - dingen die we nooit [eerder] konden doen omdat we bang waren om te verliezen, of misschien omdat we hadden het gewoon te druk.’

Benny Landa

Benny Landa, Indigo oprichter en nu voorzitter van Landa Corporation, waaronder Landa Digital Printing, prees Bar-Shany en omschreef hem als ‘de beste’. Hij vertelde aan Printweek: ‘Alon’s vertrek uit Indigo is inderdaad een schok - en een enorm verlies voor het bedrijf. Alon is een geweldige manager en ceo - in feite de beste die ik ooit heb gekend.

Geen wonder dat Alon zo geliefd is

‘Zijn managementstijl is diep geworteld in de bedrijfscultuur en waarden, de sleutels tot het succes van Indigo. Zijn eerlijke en open manier van doen, zijn nederigheid en zijn oprechte zorg voor mensen zijn kwaliteiten die zelden worden aangetroffen bij leidinggevenden die zo succesvol zijn. Het is geen wonder dat Alon zo geliefd en bewonderd wordt door zowel Indigo-medewerkers als klanten.’

Nog grotere uitdaging in zijn volgende rol

‘Wanneer je die kwaliteiten combineert met zijn strategische visie en charismatisch leiderschap, kun je begrijpen hoe Indigo tijdens zijn ambtstermijn zo'n vooraanstaande positie bereikte. Alon heeft een grote impact gehad op de adoptie van digitaal printen in onze branche en ik twijfel er niet aan dat hij nog grotere uitdagingen zal aangaan in zijn volgende rol ... wat dat ook moge zijn.’

Opvolger

De vertrekkende algemeen directeur van HP Indigo, Alon Bar-Shany, wordt opgevolgd door Haim Levit.