Abonneren  Inloggen

Wihabo schrapt verhuizing

10 juni 2020

Wihabo blijft voorlopig zitten waar ze zitten. De drukkerij stond op het punt een nieuw pand te bouwen, maar ziet daar nu noodgedwongen vanaf.

Drukkerij Wihabo, goed voor ruim tachtig banen, is uit het jasje gegroeid aan Heesterseweg in Geffen, meldt het Brabants Dagblad. De onderneming wilde een gloednieuw pand neerzetten op een perceel van wel 9.000 vierkante meter.

Financiering niet rond

Die plannen waren heel concreet. De schetsen van het nieuwe pand lagen al klaar. Wie op Google de termen ‘Wihabo’ en ‘Rosmalen’ intikte, kwam tot voor kort op een speciale pagina waarop de verhuizing feestelijk werd aangekondigd. Maar op het laatste moment ziet de drukkerij er nu noodgedwongen vanaf. De financiering voor het nieuwe pand komt niet rond. 

Krimpmarkt en corona

‘De grafische industrie is helaas een krimpmarkt,’ zegt directeur Ruud Bosch (op de foto midden met een drukvel in de handen tijdens een event). ,’Dat maakt dat banken erg voorzichtig zijn om geld uit te lenen. Daar komt de coronacrisis nu nog eens bij. Zonder het virus was het waarschijnlijk wel gelukt, want het gaat goed met het bedrijf. De chocoladewikkels en kaarten gaan bijvoorbeeld als een trein. Dat compenseert het verlies aan opdrachten elders.’

Lees meer op bd.nl.