Inloggen

TMB investeert in grootformaat print, HP-printers naar Kampert-Nauta

5 juni 2020

Signbedrijf TMB in Schijndel gaat zich volledig toeleggen op grootformaat print, met investeringen in onder meer een vierde Zünd-snijcutter tot gevolg. De twee Indigo 12000-printers bij TMB verhuizen naar Kampert-Nauta in Oss, dat beter is ingericht op digitaal en offset drukwerk. Dat laat Print.com, samen met Kampert-Nauta eigenaar van TMB, weten in een persbericht. 

Online drukker Print.com en grafimediahuis Kampert-Nauta namen begin 2019 het grafische fullservice-bedrijf TMB in Schijndel over met een duidelijke toekomstvisie voor ogen: verdere groei binnen het largeformat-segment bewerkstelligen. Om de toenemende vraag naar large format-producten nog beter te kunnen bedienen is het machinepark van TMB Image Center aan uitbreiding toe. Naast de toevoeging een vierde Zünd-snijcutter en een nieuwe freeskop (3.6 kWh) voor een van de aanwezige Zünd-snijtafels, staat er ook een nieuwe plaatprinter op de investeringsrol.

Aarnink: ‘Vraag naar large format bllijft toenemen’

Marco-Aarnink, CEO van Print.com, verklaart: ‘De vraag naar spandoeken, plaatmaterialen en andere large format-producten blijft toenemen. Door deze investeringen vergroten we niet alleen de large format-printcapaciteit, maar kunnen we ook onze leverbelofte naar de klanten blijven waarmaken. Hierbij moet je denken aan de benodigde flexibiliteit in verband met de ruime aanleverdeadlines en snelle levertijden.’

Kampert-Nauta biedt keuze tussen HP en Canon

Om ruimte te kunnen maken voor de nieuwe plaatprinter zijn de twee HP Indigo’s in Schijndel overgebracht naar Kampert-Nauta in Oss. Een voor de hand liggende plek, want Kampert-Nauta is niet alleen mede-eigenaar van TMB, maar de locatie in Oss is ook beter ingericht op “papier”; digitaal en offset drukwerk. De eerste Indigo is ondertussen geplaatst en zodra deze machine draait, wordt de tweede Indigo geïnstalleerd. De productie van flyers, folders, kaarten en andere papierproducten loopt ondertussen gewoon door. Door de overplaatsing naar Oss wordt het digitaal pakket verder uitgebreid met keuze voor de klant tussen HP Indigo-kwaliteit of inkjet, dankzij de Canon varioPRINT iX 3200 inkjetmachine die eind april in Oss werd geïnstalleerd, de eerste Europese introductie van deze machine.  


Eén van de twee HP12000-printers die verhuizen van TMB in Schijndel naar Kampert-Nauta in Oss.

Meer efficiency dankzij homogene productie

De verhuizing van de HP Indigo’s levert volgens Aarnink veel ruimte op om bij TMB in Schijndel homogene productielijnen op te zetten, waarop ook robotisering kan worden toegepast. ‘Op grote schaal dezelfde producten produceren en weinig tussentijdse wisseling heeft duidelijke efficiëntievoordelen en zal, in het verlengde daarvan, ook de kostprijs gunstig beïnvloeden. Deze laatste factoren zijn naast een sublieme kwaliteit, excellente service en korte levertijden van groot belang in de competitieve printmarkt.’