Abonneren  Inloggen

Canon ProStream 1000 voor Printforce

4 juni 2020

Printforce breidt haar printerpark uit met de Canon ProStream 1000. Deze productieprinter sluit volgens de naar eigen zeggen grootste digitale boekenprinter van Nederland aan bij de groeiende behoefte van klanten aan een hogere kwaliteit en ruimere mediakeuze voor duurzame, hoogvolume printproducties.

Printforce is in de afgelopen jaren sterk gegroeid en behoort inmiddels tot één van de grootste digitale printbedrijven van Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in het voorraadloos, on-demand printen van boeken en in staat om grote en kleine printvolumes snel en wereldwijd te leveren in zwart-wit en full colour, met harde band of soft cover met een oplage van 1 tot 1.000 exemplaren.

Lange samenwerking

Printforce en Canon werken al decennialang als partners met elkaar samen. “Printforce en Canon hebben al jaren een uitstekende relatie met elkaar. Zo heeft Canon verschillende hoogvolume inkjet-oplossingen bij ons geïnstalleerd, zoals de VarioPrint i-Serie en de ColorStream. We dagen elkaar hierbij voortdurend uit om het maximale rendement uit deze productieprinters te halen. Printforce is een bedrijf dat voorop wil lopen op het gebied van innovatie en de verbreding van haar dienstenaanbod. De introductie van een nieuwe technologie als de ProStream 1000 sluit hierop uitstekend aan”, vertelt Rombout Eikelenboom, Managing Partner van Printforce.

Optimale printkwaliteit en maximale flexibiliteit

Met de ProStream 1000 rotatieve inkjet-productieprinter vergroot Canon de mogelijkheden van klanten om hoogwaardige printtoepassingen met variabele content te leveren. Dit kan variëren van direct mail- en marketingmaterialen en gepersonaliseerde catalogi tot brochures en boeken. Het printsysteem biedt volgens de leverancier een hoge printkwaliteit en uitgebreide mediakeuze voor de digitale productie van hoge printvolumes.

1.200 DPI

De native 1.200 dpi DigiDot piëzo-elektronische ‘drop-on-demand’ printkoptechnologie van de ProStream maakt een optimale printkwaliteit mogelijk die overeenkomt met offset. De productieprinter maakt gebruik van de ColorGrip-oplossing, een inline conditioneringsstap voor papier die klanten in staat stelt op een breed scala aan media te printen, waaronder standaard offsetpapier met en zonder coating. Dit maakt het mogelijk de ProStream te integreren in hybride digitale/offset productie-omgevingen en garandeert een maximale flexibiliteit.

Foto (v.l.n.r.): Rombout Eikelenboom (Managing Partner, Printforce), Thom Ringsma (Managing Partner, Printforce), Frank Huigen (Director Production Printing Products, Canon), Alex in ‘t Zandt (Senior Accountmanager, Canon) en Maarten Plug (Sales Manager, Canon).