Terug naar overzicht

Print
Logo create your future

Scholingssubsidies grafimedia verhoogd en verlengd

Het A&O Fonds Grafimediabranche heeft tot 1 november 2020 de eigen subsidieregeling verhoogd van 40% naar 50%. Ook is het Europese subsidieproject Create your future voor duurzame inzetbaarheid en toekomstgerichte scholing met een half jaar verlengd.

  • 29 mei 2020

Dat de verhoging en verlenging van de subsidies op scholing noodzakelijk en wenselijk is, bleek wel uit het verhaal van FNV-bestuurder Bernard van Iren, die verwacht dat een derde van de grafische werknemers binnen afzienbare tijd zijn baan verliest.

De verhoging van deze subsidieregeling is van toepassing op:

  • Printmedia opleidingen: zowel open inschrijvingen als maatwerkopleidingen. Een groot deel van de GOC opleidingen valt onder deze regeling.
  • Het toekomstgericht opleidingsaanbod via het Europese subsidieproject Create your future.
  • Een duurzaam inzetbaarheidstraject via het subsidieproject Create your future.

Voor leden van KVGO (en de voormalige ZSO-leden) kan de subsidie met deze verhoging, in combinatie met de Europese subsidieregeling Create your future, oplopen tot maximaal 85%. Kijk voor de voorwaarden op de website van het A&O Fonds Grafimediabranche.

Verlenging Create your future

De subsidieverhoging is niet de enige verruiming. Ook is het Europese subsidieproject Create your future voor duurzame inzetbaarheid en toekomstgerichte scholing met een half jaar verlengd. Tot en met 24 december 2021 kunnen drukkerijmedewerkers nu gebruik maken van de experts die met hen meedenken en ze op weg helpen met een plan voor duurzame inzetbaarheid, begeleiding en coaching. Lees meer over het project, de voorwaarden en procedure

Voor geïnteresseerden: bel (0318) 53 91 11, mail info@aenofonds.nl of maak een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek.