Terug naar overzicht

Print
Roy Everts, eigenaar van gld print media

Hoe is het met…. Gld print & media

‘De ellende is nu voorbij. Misschien is het tijdelijk, maar het is momenteel een gekkenhuis met de productie van alle afstandsmaterialen en het werk voor nieuwe klanten.’ Eigenaar Roy Everts van Gld Print & Media klinkt opgewekt en heeft daar ook alle reden toe.

  • 29 mei 2020

‘Maar dat is zeker niet de hele Coronacrisis zo geweest, hoor. Bij aanvang was het wel even schrikken, toen de omzet de eerste zes weken zo’n beetje met de helft inzakte. Dan ga je toch even een soort van rouwproces in, maar vervolgens ga je bedenken hoe het verder moet.’

Assortiment aangepast

‘In eerste instantie hebben we ons toen erg gefocust op online diensten. Die bieden we al jaren, maar daar lag in de eerste weken van de Coronacrisis meer de nadruk op, omdat iedereen ineens online wilde communiceren. Ondertussen hebben we ons assortiment aangepast met plexiglas schermen, afstandstickers en noem het allemaal maar op en zijn we gaan bedenken hoe we alles verder gingen aanpakken. En het klinkt vast afgezaagd, maar gelukkig ben ik gezegend met een heel goed team, dat heel creatief op allerlei vlakken met ideeën en oplossingen kwam. We zijn in totaal met zo’n 35 mensen, dus kunnen we heel snel schakelen.’

Nieuwe klanten

Roy Everts vertelt dat hij de afgelopen weken ook nieuwe klanten voor drukwerk heeft mogen verwelkomen, iets wat we tegenwoordig niet veel horen. ‘Ja, we hebben de werving gewoon doorgezet, maar dan meer online. We zijn bijvoorbeeld meegegaan in de nieuwsbrieven van een aantal van onze klanten. Met als gevolg dat we het gek genoeg nu heel erg druk hebben.’

Restricties

‘Maar die drukte is in een productiebedrijf soms ook wel eens lastig, gezien alle restricties die gelden en die we uiteraard ook proberen te hanteren. Mensen moeten nu eenmaal wel eens iets aan elkaar geven of samen iets bekijken. Maar ook in de maatregelen zien we langzamerhand verschuivingen; de mensen die thuiswerkten – de DTP’ers, de IT’ers en mensen met wat gezondheidsissues – komen langzamerhand weer terug naar kantoor. Dat vinden ze zelf veelal ook prettig. Nee, al met al mag ik niet klagen over hoe we tot dusver door deze misère zijn gekomen.’