Terug naar overzicht

Print
ams mailing W+D Müller apparatebau couverteren MCS

Hoe is het met… All Mailing Solutions

PRINTmatters peilt bij grafimediabedrijven, opdrachtgevers en leveranciers de situatie in de coronacrisis. Deze keer spreken we met Timo van der Ploeg, directeur/eigenaar van All Mailing Solutions (AMS) in Heemskerk.

  • 19 mei 2020

‘We zijn de afgelopen maanden druk bezig met de verbouwing van en verhuizing naar een additioneel/extra naastgelegen aangekocht pand. Naast ons eerste eigen pand hadden wij al een tijdje een huurpand voor opslag van systemen. In het nieuwe aangekochte extra pand is er nog meer ruimte, is het geheel tevens veel lichter en mooier zodat wij ook daar de systemen kunnen presenteren volgens onze standaard. Net zoals in ons eerste eigen pand moet de klant ook bij gebruikte systemen dezelfde 'look and feel' krijgen als bij een nieuwe. ’ De koop was al gedaan voordat de covid-19 crisis uitbrak. ‘Dan breekt die crisis uit en sta je voor de vraag of het verstandig is om nu toch extra te investeren in verbouwing met alle bijkomende zaken.’

Het enige voordeel van de crisis is tijd voor verbouwen en werk intern

‘Ik heb besloten dat wel te doen, anders ga je het nooit meer doen.’ Dat besluit onderstreept Van der Ploeg met een Cruijffiaanse uitspraak: ‘En als je het niet doet, ben je weer even ver als waar je was.’ Kwartaal 1 was top volgens de eigenaar. Dat scheelt natuurlijk ook. ‘Dat we nu echt de tijd  hebben voor zo’n operatie is ook meteen het enige voordeel van deze coronacrisis. Ook wij merken dat er even op de rem getrapt wordt als het gaat om investeringen en het laten uitvoeren van onderhoud. Maar de wereld gaat uiteindelijk weer verder, dit merken wij sinds de afgelopen twee weken al steeds meer.’ AMS, waar zeven man werkzaam zijn, levert couverteermachines, sealsystemen, documentsnijlijnen, inkjetsystemen,  camerasystemen en is technisch partner voor deze oplossingen.

Winkler + Dünnebier couverteersystemen en Müller Apparatebau snijlijnen en transactionele kanalen

De internationale handel in nieuw en gebruikte apparatuur ondervindt ook last van de crisis. ‘Zo’n 70% van onze omzet komt van handel en service in couverteersystemen en dan met name gebruikt. Gebruikt doen wij wereldwijd. Op het gebied van nieuwe machines vertegenwoordigen wij in België en Nederland het voormalige merk Bührs ITM, dat nu onder de naam W+D (Winkler + Dünnebier) verkocht wordt. Daarnaast hebben wij de vertegenwoordiging van Müller Apparatebau, bekend van de documentsnijlijnen en transactionele systeem kanalen. Müller werkt ook weer samen met W+D. Die maken transactionele kanalen voor het verzamelen van A4-documenten dat dan weer verder verwerkt wordt in de couverteersystemen van W+D.’

Onderhoud ging wat moeizamer

Ook de normale service en onderhoud ging moeizamer. ‘Er waren klanten waar je gewoon niet naar binnen mocht. Sommigen lieten je alleen toe voor ad hoc-situaties, maar niet voor regulier onderhoud. We zien de laatste twee weken dat men wat relaxter wordt en toch weer denkt aan onderhoud. Dat geldt bij klanten, maar ook bij onze mensen. Iedereen reageert anders. Al mijn collega’s bij AMS wilden doorgaan, iets waar ik enorm trots op ben. Alleen is de een wat strikter in het al dan niet bezoeken of ontvangen van relaties dan de ander. Voorheen kwam er gewoon iemand langs in je bedrijf. Nu kijk je hoe je dat aanpakt, rekening houdend met ieders opstelling in deze situatie. Voor elke ondernemer, maar ook voor alle werknemers waren de afgelopen maanden een periode waarin je zaken ineens heel anders moet benaderen. Maar ook daar kom je uit met respect voor ieders mening.’

Nu ook MCS inkjet

Naast de verhuizing en uitbreiding met het nieuwe pand zijn er meer lichtpuntjes. ‘Vlak voor de coronacrisis haalden wij een extra distributeurschap binnen. Wij mogen MCS, de Amerikaanse fabrikant van inkjetsystemen, vertegenwoordigen op de Nederlandse en Belgische markt. Dat zijn inkjet systemen, van kleinere cartridge based tot hoogvolume nozzle technology inkjetkoppen die je achter/op productielijnen zoals de couverteermachines plaatst of bijvoorbeeld toepast voor codering van medicijndoosjes in bestaande machinelijnen. Een mooie toevoeging van ons portfolio, waar we op een goed gekozen moment volop mee de markt in gaan. Dit ook in combinatie met het compleet maken van de volledig vernieuwde AMS website hebben wij zin in de toekomst.