Terug naar overzicht

Print
hoop drukkerij konica minolta printer accuriopress investering

De Hoop Drukkerij investeert in eenvoud in gebruik

De Hoop Drukkerij in Dordrecht investeert in een AccurioPress van Konica Minolta. Chef drukkerij Henk van Soest waardeert de eenvoud in gebruik.

  • 19 mei 2020

‘In een zoektocht naar de beste oplossing voor de drukkerij kwam Henk van Soest, chef van de drukkerij (links), uit bij de oplossingen van Konica Minolta,’ zegt Bart Klaasen, senior accountmanager bij Konica Minolta (rechts). Van Soest: ‘Zaken die gezien de aard van de drukkerij van belang waren eenvoud in gebruik, constante kwaliteit, snelle doorlooptijd en brede inzetbaarheid.’

On the fly kleurcorrectie

Klaasen: ‘Dit alles hebben we in kunnen vullen met onze AccurioPress C3080 voorzien van IQ-501 met Inspection Unit, en voor het frontend, de Accurio Pro Flux software. De IQ-501 ontzorgt de bedienaar met automatisch register maken en houden -1 afdruk is daarbij genoeg- automatische kalibratie, on the fly kleurcorrectie tijdens de oplage indien nodig.’

Automatische verwijdering ‘misprints’

‘En voor de ultieme kwaliteit kan men ook automatisch ICC profielen maken. De inspection unit controleert iedere afzonderlijke pagina ten opzichte van de goedgekeurde “master” afdruk. Misprints in verband met eventuele vlekken of coronastrepen worden automatisch verwijderd. Voor de aansturing van dit alles zorgt de Accurio Pro Flux, het job management systeem van Konica Minolta.'

Evangelische hulpverlening

Deze drukkerij maakt deel uit van een groter geheel: ‘De Hoop Drukkerij is als onderdeel van Werkvisie De Hoop nauw verbonden met De Hoop ggz, een instelling voor evangelische hulpverlening in Dordrecht. De Hoop biedt kinder-, jeugd- en volwassenzorg, bijvoorbeeld op het gebied van verslavingsproblematiek.’

Foto boven: v.l.n.r.: Henk van Soest, Marco Lagarde, Alsan Otto, Johannes de Graaff en Bart Klaasen.