Abonneren  Inloggen

Hoe is het met: Drukkerij Ponsteen?

15 mei 2020

PRINTmatters peilt bij grafimediabedrijven, opdrachtgevers en leveranciers de situatie in de coronacrisis. Deze keer spreken we met Ritske Ponsteen, mede-eigenaar van Drukkerij Ponsteen, samen eigenaar met broer René Ponsteen, die deze week binnen Nijverdal hun bedrijf verhuisden.

De Xeroxprinter en de gloednieuwe Konica Minolta Accuriopress c3070 draaien al in het nieuwe pand als we Ritske Ponsteen op 12 mei aan de lijn hebben. ‘Onze tweekleuren GTO, de vierkleuren Printmaster en de nabewerkingsapparatuur worden vanmiddag verplaatst.’

Zichtlocatie

Verhuizen midden in de coronacrisis? ‘Die verhuizing stond al op de planning. We verhuizen binnen Nijverdal naar een nieuwe locatie. Dat is vanwege groei en we zaten midden in het centrum. Die locatie wordt verkocht en omgebouwd tot appartementen. Om die redenen keken we rond en stuitten we op een mooie zichtlocatie.’

Gericht op A3-drukwerk

De drukker werkt vooral in de regio, bekend van onder meer Avonturenpark Hellendoorn. ‘Ons klantenbestand komt echt uit de regio. Wij hebben gekozen voor productie in eigen huis tot maximaal 36 x 52 -formaat, niet groter. Groter werk besteden we uit. Ook sign doen we niet zelf. Wij concentreren ons op print en offsetdruk, waaronder flink wat rouwwerk en periodieken. Veertig procent van de omzet is print, de rest offset. Ook het binden, nieten en vouwen doen we in eigen huis.’

De eerste coronaweken was het stil

De zeven mensen bij Drukkerij Ponsteen werken allemaal, op één thuiswerkende dtp-er na, dagelijks in het bedrijf. ‘Wij kunnen makkelijk die 1,5 meter aanhouden.’ Ponsteen heeft de eerste weken na de corona-uitbraak wel gemerkt dat er wat aan de hand was. ‘De eerste coronaweken was het stil aan de telefoon en op de email. De laatste twee weken begint het weer te komen. Orders die stil lagen krijgen weer groen licht. Je merkt dat diverse bedrijven hier in de regio na stil gelegen te hebben, nu ook weer opstarten.’