Abonneren  Inloggen

Nieuwe sales director voor DG press

8 mei 2020

Rob Schellekens is aangesteld als sales director bij smalbaan rotatiepersenbouwer DG press in Eerbeek. Hij heeft per 1 april van dit jaar de sales- en marketing verantwoordelijkheden overgenomen van directeur Remko Koolbergen die zich meer zal richten op technische zaken en algemene beleidsvoering.

Rob Schellekens is een goed bekende met deze markt: hij was al eerder werkzaam bij Drent Goebel (waar de afkorting DG van af stamt, red.); vanaf 1994 als purchase manager en van 2000 tot 2009 als commercial  director. In die periode is de hybride sleeve offset packaging printing wereldwijd met veel succes gelanceerd. In 2009 heeft hij de sleeve offset technologie bij Comexi Group geïntroduceerd en was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Gelflex EB flexo inkt technologie.

Hybride druktechnologie

Rob Schellekens over zijn terugkeer in Eerbeek bij DG press:  ‘Natuurlijk heb ik altijd contact gehouden met de mensen van dat prachtige service team bij DG press. Ik heb de ontwikkelingen bij DG press gevolgd en met bewondering gekeken naar het succes van de nieuwe ontwikkeling van de Thallo drukpers. Dat is met recht een VSOP 2.0. DG press heeft veel te bieden aan hybride druk technologie aan de markt, en zij zijn absoluut uniek in hun servicebenadering en klanttevredenheid. Ik werk graag mee om de commerciële activiteiten van DG press verder te versterken.  Met een geweldig team collega’s werken we aan nieuwe concepten en pakken we in deze inspannende tijden de nieuwe uitdagingen aan. Met deze interessante ontwikkelingen bij DG press voor de markt, zullen we ons sterker dan ooit op de belangen voor onze klanten richten.”

DG press

DG press is in augustus 2009 opgericht en komt voort uit het faillissement van Drent Goebel, fabrikant van web offset drukpersen. DG press begon met 12 voormalige werknemers van Drent Goebel en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd opererende organisatie met meer dan 55 medewerkers. DG press is ontstaan om service te verlenen bij de drukkerijen die met de machines van Drent Goebel (Vision, VSOP® en Gazelle) werken. In de beginjaren lag de nadruk daarom veelal op het uitvoeren van onderhoud op de bestaande machines en het verkopen van reserveonderdelen.

Contiweb

In 2013 verhuisde DG press naar het voormalige pand van Drent Goebel. Dit gaf het bedrijf de mogelijkheid om nieuwe machines te bouwen en groeide het uit tot een specialist in engineering, productie, installatie en onderhoud van Drent Goebel-drukpersen. In 2015 ontwikkelde en lanceerde het bedrijf de Thallo, een web offset pers  met variabele sleeve technologie voor de flexibele verpakkingsmarkt. De Thallo wordt geproduceerd en verkocht in een strategisch partnerschap met het in Boxmeer gevestigde Contiweb dat eigendom is van het Nederlandse H2 Equity Partners.