Terug naar overzicht

Print
emp grafimedia drukwerk print intermediair

Hoe is het met: intermediair EMP grafimedia?

PRINTmatters peilt bij grafimediabedrijven, opdrachtgevers en leveranciers de situatie in de coronacrisis. Deze keer spreken we met Edwin Jonkman. Hij is mede-eigenaar van printmanagementbedrijf EMP grafimedia met vestigingen in Houten, Vught en Düsseldorf.

  • 6 mei 2020

‘EMP verzorgt voor haar opdrachtgevers advies, inkoop- drukwerkbegeleiding en creatie. Wij kopen onze producties grotendeels in op de Nederlandse Grafische markt, maar zeker ook een deel daarbuiten, zoals in België, Duitsland en Oost-Europa. Gelukkig werken we voor een gemêleerde groep klanten wat er voor zorgt dat we nog redelijk ‘in business’ zijn. Waarschijnlijk niet anders dan hoe een gemiddelde drukker deze Corona crisis ervaart.’

Sommige bedrijven staan op nul

Een deel van hun opdrachtgevers wordt stevig geraakt. ‘We werken onder andere voor de Hospitality branche, een aantal middelgrote retailers en evenementen organisaties. Op dit moment zijn hier nauwelijks inkomsten wat direct weerslag heeft op bestedingen in hun dagelijkse printbehoeftes. We hopen er natuurlijk op dat zodra men weer opstart ook onze producties weer vrijgegeven worden. Anderzijds werken we voor verschillende Goede Doelen organisaties, meerdere maakbedrijven die hun producten ook naar het buitenland exporteren en webwinkels die gebruik maken van ‘traditionele DM’. Gelukkig gaat het hen goed en heeft de huidige situatie nauwelijks effect, we zien zelfs een kleine stijging in omzet. Al met al een spannende periode maar we zien onze toekomst met vertrouwen tegemoet.’

Drie nieuwe collega’s

EMP maakte de afgelopen jaren een behoorlijke groei door. Vorig jaar heeft EMP haar activiteiten uitgebreid met een vestiging in de buurt van Düsseldorf, en probeert zij daar de Duitse markt te penetreren. ‘Retailers starten daar hun business weer op, wat direct een positief effect heeft in onze orderportefeuille.’ Per 1 maart  is het personeelsbestand binnen Nederland uitgebreid met 3 nieuwe collega’s. Jonkman en zijn collega en mede-eigenaar Martijn de Jong hebben vertrouwen in de toekomst en in de nieuwe collega’s. ‘Per 1 maart hebben we ons personeelsbestand relatief flink uitgebreid, waardoor we verdeeld over twee locaties met 17 mensen zitten. Dit heeft uiteraard een behoorlijke impact op ons bedrijf. Twee nieuwe collega’s werken onder andere op onze inhouse-Studio aan een groot project wat niet ‘Corona-gevoelig’ is. Onze andere ‘nieuwe’ collega is hard op weg alle ins en outs van EMP en haar klanten te leren kennen en zal straks, als we hopelijk in Q3-Q4 weer ‘op tempo’ zijn vol aan de bak kunnen. We hebben geloof in de toekomst en de groei van EMP, het zou in onze optiek niet verstandig zijn nu te terug te komen op onze uitbreiding en daarmee te gaan tornen aan een fantastische groep collega’s!’