Terug naar overzicht

Print

Venlose enveloppenfabriek Enve failliet

De rechtbank Limburg heeft op 21 april Enve B.V. in Venlo failliet verklaard. Dit faillissement gaat ten koste van 28 banen.

  • 30 apr 2020

Volgens curator Léon Kunzeler van Huver Advocaten heeft het faillissement van de enveloppenfabriek meerdere oorzaken, zo meldt hij op wijlimburg.nl. ‘De coronacrisis zorgde voor het laatste zetje, maar er was al langer sprake van een lastige situatie in de markt van enveloppenfabrieken. Tevens had Enve te maken met structurele problemen in het productieproces en kampte het bedrijf al geruime tijd met een hoog ziekteverzuim.’

Geen doorstart

Een doorstart ziet Kunzeler niet snel gebeuren. ‘Het management ziet zelf geen mogelijkheden. Bovendien hebben zich nog geen andere gegadigden gemeld. De komende tijd handelt Enve de lopende opdrachten netjes af, maar daarna zal het bedrijf de deuren sluiten.’

Enveloprint Benelux gaat door

Enve B.V. was onderdeel van de Enveloprint groep in Dinxperlo. ‘De sales van onze enveloppen door het ook in Venlo gevestigde Enveloprint Benelux B.V. gaat gewoon door,’ zegt mede-eigenaar Sander Hengeveld tegen PRINTmatters. ‘Enve was een productiebedrijf dat leverde aan Enveloprint Benelux. Voor Enve hebben wij faillissement aangevraagd om de reden zoals al vermeld op wijlimburg.nl, namelijk; druk op rendement, door te hoog ziekteverzuim en te lage productie output. Maar voor Enveloprint Benelux gaan de activiteiten gewoon door. Wij hebben besloten om elders onze productie onder te brengen, daarbij dan wel een marktconforme kostprijs te kunnen hanteren en onze klanten als voorheen met onze enveloppenkennis te kunnen blijven ontzorgen. Onze visie is om op afzienbare termijn de activiteiten in Dinxperlo te concentreren, zodat we onze klanten optimaal vanuit één locatie kunnen bedienen met zowel blanco als nabedrukte enveloppen en bijbehorende logistieke dienstverlening.’