Abonneren  Inloggen

Inkjet-primeur bij Kampert-Nauta

30 april 2020

Kampert-Nauta in Oss is wereldwijd het eerste bedrijf waar de nieuwe inkjetserie van Canon, de varioPRINT iX-serie zal draaien. De inkjetvellenpers werd op 1 april 2020 door Canon gelanceerd.

Canon meldt trots te zijn op de samenwerking met Kampert-Nauta en kijkt uit naar de installatie van de varioPRINT iX 3200 en de start van productie met deze inkjet-pers. Met de in april aangekondigde iX-inkjetserie wil Canon wil een groter deel van de professionele vellendrukwerkmarkt veroveren. De iX is het zusje van de varioPRINT i300 inkjetvellenpers, waarvan wereldwijd al 250 installaties draaien. De nieuwe varioPRINT iX-inkjetvellenpers onderscheidt zich doordat het alle gebruikelijke gestreken en ongestreken papiersoorten aan kan van 90 tot 350 grams. De machine produceert een offsetgelijke beeldkwaliteit en zou kostentechnisch gunstiger dan liquid toner productie.

Kampert-Nauta meldt: ‘We zijn enorm trots dat de allereerste installatie wereldwijd van de Canon EMEA varioPRINT iX-serie gaat plaatsvinden bij Kampert Nauta. Wij waren direct onder de indruk van de mogelijkheden van deze nieuwe inkjet-pers en verheugen ons erop onze klanten te laten profiteren van de innovatieve nieuwe technologie die deze machine biedt.’

Op 1 april schreef PRINTmatters al over de introductie van de nieuwe machine.
https://printmatters.nl/nieuws/2020/04/01/nieuwe-inkjetvellenpers-van-canon