Abonneren  Inloggen

Management buy-out bij Xaar

29 april 2020

Drie leden van het senior managementteam team van het Britse inkjet technologiebedrijf Xaar hebben aandelen in het bedrijf gekocht. De aankoop is geen complete buy-out. De mannen hebben een deel van het aandelenpakket verworven.

Ceo John Mills (l), cfo Ian Tichias (m) en Andrew Herbert, voorzitter van de raad van bestuur, hebben allemaal in het bedrijf geïnvesteerd en samen 275.000 Xaar-aandelen gekocht. De aanzienlijke investering volgt op de bekendmaking van Xaar's jaarresultaten vorige week over 2019. John Mills, Chief Executive Officer, daarover: ‘2019 was een moeilijk jaar voor de groep als gevolg van de prestaties van de printkop-activiteiten en het besluit om de investering in Thin Film te beëindigen.’

Vol vertrouwen 2020 gestart

‘We gingen het jaar 2020 echter met vertrouwen tegemoet.  Vertrouwen in de toekomst van de onderneming op lange termijn met een herziene strategie en een sterke balans om betere bedrijfsprestaties en een terugkeer naar winstgevendheid te leveren.’

Coronavirus

Het coronavirus gooide net als bij vele andere ondernemingen flink roet in het eten.  ‘Het is duidelijk dat de recente gebeurtenissen als gevolg van de opkomst van de COVID-19-pandemie betekenen dat het onmogelijk is om het effect op de resultaten van Xaar voor 2020 te bepalen.'

Vertrouwen in de toekomst

‘We sluiten een aanzienlijke impact op de vraag van klanten zeker niet uit. ‘We zetten door op onze ingezette strategie om Xaar weer winstgevend te maken. Onze aandeleninvestering is een duidelijk bewijs van ons geloof in de lange termijn prestaties van het bedrijf en het vertrouwen dat we hebben in het realiseren van duurzame groei.’

Over Xaar

Xaar is een wereldspeler in de ontwikkeling van digitale inkjettechnologie. ‘Onze technologie stimuleert de conversie van analoge print- en productiemethoden naar digitale inkjet, die efficiënter, zuiniger en productiever is dan de traditionele methoden.’ De onderneming  ontwerpt en vervaardigt printkoppen en systemen voor productdecoratie en industrieel 3D-printen.