Abonneren  Inloggen

Heidelberg meet de temperatuur van globale drukwerkindustrie in COVID-19-tijden

29 april 2020

Wereldspeler Heidelberg geeft wekelijks via het Print Media Industry Climate Report aan hoe de vlag van de globale drukwerkindustrie er bij hangt in deze coronacrisis. Eerste hoofdpunten: de bezettingsgraad in China herstelt en het verpakkings- en labelsegment is zeer stabiel.

Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) presenteert voor het eerst haar klimaatrapport over de gedrukte media-industrie. Het bedrijf geeft wekelijks updates over de ontwikkeling van printvolumes in de marktsegmenten voor verpakking en etiketten en commercieel drukwerk. De representatieve basis van de geanonimiseerde gegevens wordt gevormd door ongeveer 5.000 geselecteerde offsetpersen van alle formaatklassen bij klanten over de hele wereld die zijn aangesloten op de Heidelberg Cloud. De huidige gegevens voor ongeveer 50 landen worden hier per segment geselecteerd en weergegeven op een wereldkaart. De kleuren op de landkaart zijn indicatoren voor hoe de geschatte huidige productie in drukkerijen wordt vergeleken met het voorgaande jaar. De schaal varieert van 1 (ernstige impact van COVID-19 op de productie) tot 8 (productie boven het niveau van vorig jaar), waarbij 7 de productie op het niveau van vorig jaar vertegenwoordigt.

Begrijpen welke segmenten en landen het meest getroffen zijn

‘Met het klimaatrapport over de printmedia-industrie houden we de vinger aan de pols van onze klanten,’ zegt Rainer Hundsdörfer, ceo van Heidelberg. ‘Het wekelijkse klimaat in de grafische industrie is ontwikkeld om met name drukkerijen te ondersteunen tijdens de Corona-pandemie. Het is belangrijk voor alle deelnemers aan de grafische industrie om te begrijpen welke marktsegmenten en landen momenteel het meest worden getroffen. De basis voor deze toegevoegde waarde is de uitgebreide datapool van onze cloud, waarop bijna alle nieuw geleverde persen zijn aangesloten. Wij publiceren deze informatie zonder toegangsbeperkingen om een ​​voorbeeld te zijn voor de industrie en wisselen graag informatie uit met printverenigingen en partners wereldwijd. Samen zijn wij deze crisis de baas.’ De schattingen van Heidelberg geven een actueel representatief beeld van de huidige staat van de gedrukte media-industrie en geven aan waar prioriteiten en inspanningen nodig zijn om de betrokkenen in de industrie te ondersteunen.

De belangrijkste bevindingen van de afgelopen vier weken waren:

• Tijdens de corona-pandemie daalde de printproductie in China tot 80 procent in vergelijking met normale volumes, maar herstelde zich naarmate de infectiecurve daalde en is nu terug op het niveau van vorig jaar in zowel de commerciële als de verpakking / labelsegmenten.
• De verpakking- en het labelsegment zijn zeer stabiel in de corona-periode, vooral door de toenemende vraag naar voedsel- en farmaceutische verpakkingen. Desalniettemin hebben lokale leveringsproblemen zoals het stopzetten van de papierproductie in India in sommige landen een negatieve impact op dit segment.
• Hoewel de printproductie in alle andere landen stabiel was tot medio maart 2020 en hoger was dan het niveau van voorgaande jaren, hebben het uitbreken van de corona-pandemie en de sluiting in de landen geleid tot een aanzienlijke vermindering van het printvolume wereldwijd, vooral in de commerciële markt.

Data science

Met het PMI Climate Report stelt de Heidelberg Digital Unit, die werd opgericht in 2018, zijn data science-mogelijkheden beschikbaar. Heidelberg-klanten kunnen de productiviteit van hun persen volgen in de Heidelberg Assistant. De nieuwe Heidelberg Performance Benchmark, gepresenteerd op de drupa-persconferentie, biedt Heidelberg-klanten gedetailleerde inzichten in de positie van hun persen.