Terug naar overzicht

Sign

Anti-corona initiatieven van signbedrijven bij Jinek

Veel grafimedia- en signbedrijven helpen mee in de strijd tegen de verspreiding van corona. Een mooi voorbeeld kwam van Vermeulen & Vermeulen reclame in Nieuwkuijk dat deze week te zien was bij tv-programma Jinek.

  • 24 apr 2020

Afgelopen maandag kreeg Marcel Vermeulen, initiatiefnemer van het Brabant Mondmasker Initiatief, bezoek van het programma van Eva Jinek. Jaïr Ferweda en Lilian Marijnissen kwamen checken of het gebruikte materiaal in orde is. ‘En dat is het: TU Delft heeft het materiaal getest, met goed resultaat,’ meldde Fespa Nederland op 23 april in de nieuwsbrief.
In de video is te zien hoe het snijwerk gebeurt bij de onderneming in Nieuwkuijk, waarna het materiaal naar Naaiatelier Den Bosch wordt getransporteerd waar eigenaar Astrid van Rooij vertelt en laat zien hoe het bij dit bedrijf toegaat.

Zorg en retail

De industrie staat bol van de initiatieven. Zo meldde Fespa Nederland ook dat Sanders magneetservice uit Geldrop een reeks speciale producten ontwikkelde die ingezet kunnen worden bij het tegengaan van COVID-19. Het bedrijf richt zich onder andere op de zorg en de retail, met producten die variëren van gezichtsbescherming en speciale handgrepen tot toetsenbord-covers, bureauschotten en vloerstickers.

Mobiel baliescherm van Plano Plastics

Plano Plastics is een bekende naam in de kunststofwereld. Voor het afremmen van het COVID-19 coronavirus op de werkvloer heeft Plano Plastics een mobiel baliescherm ontwikkeld. Vervaardigd uit helder kunststof en in verzwaarde voetstukken geplaatst waardoor het zeer stabiel is. Door de twee gaatjes bovenin ook makkelijk op te hangen.

Speciale Coronavlag van DVC en Faber Exposize

De Dokummer Vlaggen Centrale en Faber Exposize hebben een speciale coronavlag ontwikkeld om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Een deel van de opbrengst gaat naar het Rode Kruis. De vraag naar deze vlaggen is groot: tot nu toe zijn er ruim 10.000 exemplaren van verkocht.

TVE Reclameproducties helpt bezoekers te informeren

TVE Reclameproducties uit Sint-Oedenrode heeft een aantal producten ontwikkeld waarmee bedrijven hun bezoekers kunnen informeren in de huidige situatie. Naast vloerstickers die de gewenste afstand aangeven leveren zij ook een Safety Stand die bezoekers een eenvoudig overzicht biedt van de voor die locatie geldende maatregelen.

Kaartenactie

Eerder deze maand startte Magneet Communicatiecentrum in Schiedam een kaartenactie voor eenzame ouderen, zieken en hardwerkende zorgverleners. Lees meer over deze actie via de link hieronder.
https://printmatters.nl/nieuws/2020/04/06/magneet-start-kaartenactie