Terug naar overzicht

Print
inkjet drukwerk rotatie tijdschriften

Inline inkjetten bij Senefelder

Technisch directeur Thomas Spekschoor van Senefelder Misset Doetinchem en Niels van der Sloot van VMS hebben op 6 april een overeenkomst getekend voor de levering van apparatuur van Ferag en Segbert.

  • 21 apr 2020

Vanaf begin juli 2020 kan Senefelder inline inkjetten op hun snelste tijdschriftenverzamelhechter; de Ferag Unidrum. De te leveren Ferag-machines zorgen voor het separeren van de staffelstroom. Het Segbert-systeem zorgt er vervolgens voor dat Senefelder met de bestaande inkjetapparatuur kan inkjetten op zowel de voor- als achterkant.

Automatisch palletiseren

Na het inktjetten verwerkt de high speed stapelaar van Segbert op postsortering de pakketten. Door deze postsortering hebben alle pakketten een ongelijk hoogte. Met het innovatieve Segbert VSS-systeem kunnen deze toch samengebracht worden van ongelijke tot gelijke pakken en kunnen ze met de bestaande Segbert-palletiser automatisch gepalletiseerd worden.

Efficiency

Sven van Dijk, manager afterpress bij Senefelder: ‘Met de mogelijkheid om te kunnen inkjetten op de Unidrum zijn wij in staat om onze output te verdubbelen ten opzichte van de productie op onze Tempo machines. Dit betekent een enorme efficiencyverbetering.’

Inkjet wordt steeds meer gezien als drijvende kracht in de evolutie van print. De innovaties volgen elkaar snel op en het toepassingsbereik groeit spectaculair. Dat betoogt de Franse inkjetspecialist Régis Thienard, auteur van een door PRINTmatters bewerkt artikel. 
https://printmatters.nl/nieuws/2020/04/07/omarm-inkjet-als-de-toekomst