Inloggen

Folderverspreider Armada vraagt faillissement aan

21 april 2020

Verspreidingsbureau Armada in Apeldoorn dat folders en huis-aan-huisbladen bezorgt, gaat na 45 jaar faillissement aanvragen. De coronacrisis doet de onderneming definitief de das om.

Het voornemen tot faillissementsaanvraag laat het bedrijf weten in een brief aan zijn bezorgers, meldt Omroep Flevoland. De onderneming, met de oorsprong in Wezep, bezorgde in de regio Deventer – Dronten - Lelystad. Armada zegt de salarissen van de bezorgers niet meer te kunnen betalen. Zelfs het salaris van april zal niet meer worden uitbetaald. Vanwege de coronacrisis annuleerden bijna alle adverteerders hun opdracht om folders te laten verspreiden.

Het ging al slecht

Eerder kregen de bezorgers al te horen dat het slecht ging met Armada. Voor sommige bezorgers hield het werk toen direct al op, meldt Omroep Flevoland. Nog niet zo lang geleden werkten er 800 bezorgers voor het verspreidingsbureau die ‘wekelijks miljoenen folders huis aan huis bezorgden’. Het verspreidingsbureau schrijft de afgelopen dagen hard op zoek te zijn geweest naar een oplossing, maar die is niet gevonden.