Abonneren  Inloggen

PRINTmatters nummer 3 valt deze week op de mat, maar is ook digitaal te lezen

20 april 2020

Hij ziet er lekker uit. Die nieuwe vers gedrukte PRINTmatters die deze week verspreid wordt. Deze keer met veel extra informatie over direct mail. Speciaal voor thuiswerkers bieden wij de mogelijkheid om deze editie gratis digitaal te lezen.

Natuurlijk komt ook het corona-effect aan de orde in deze editie, maar we blijven tegelijk optimistisch en beschrijven graag ontwikkelingen die nu en in de toekomst kansen bieden voor ondernemers in de print- en signsector. Eén van de kansrijke markten blijft geprinte direct mail. Juist in het huidige digitale tijdperk is het op papier benaderen van mensen heel onderscheidend. Diana Janssen, directeur van DDMA (Data Driven Marketing Association) geeft een aantal belangrijke tips mee. We geven er alvast een mee: ‘Uit onderzoek blijkt dat vertrouwen de belangrijkste reden is om data te delen.’ In een ander interview zegt Chiara Padalino van Yourzine dat in deze digitale wereld de kracht van DM juist toeneemt.

Patrick, de Waalse Kees

Leuk is dat deze editie de Belgen flink in beeld komen. Zo vertellen Alex Joos en Didier Hazen van Group JOOS over hun direct marketingdivisie JOOS Connect. Als belangrijke thema’s van wat er speelt op het gebied van direct mail in België noemen zij digitale technologieën, big data, artificiële intelligentie (AI), (hyper)personaliseren, extra’s op of in het omslag en … een revival van print. Een ander interessant verhaal is dat van PostNL België. Die onderneming bracht kortgeleden met een multimediale campagne haar bezorgservice Extra@Home onder de aandacht. In België heb je te maken met meertaligheid. Samengevat, Vlaams en Waals, ofwel Nederlands en Frans., Leuk detail is dat er één groot verschil zat in de mailing die naar Vlamingen en Walen ging. De vriendelijke postbezorger Kees heet in Wallonië namelijk Patrick.

Gratis digitaal lezen?

Er staat nog veel meer interessants in deze derde editie van 2020, zoals een mooi verhaal over displayproducent Holbox, bedrukte koffers van Multicopy en vormgever Gert Jan Slagter over ruig papier. Wilt u het blad graag eens lezen, maar u beschikt niet over een abonnement? Klik dan rechtsboven op de site op het magazine, op het oranje blokje of op onderstaande link.
https://printmatters.nl/abonnementen