Terug naar overzicht

Print

Metro stopt als papieren krant

Wat eind maart nog als een papierpauze gekenmerkt werd, is nu omgezet in definitief. De coronacrisis maakt een eind aan de papieren verschijning van de gratis krant Metro.

  • 20 apr 2020

De titel is eigendom van Mediahuis Nederland. Op 20 maart meldde de titel zelf al dat een tijdelijk niet verschijnen van de papieren krant noodzakelijk was vanwege de coronacrisis. Er zaten namelijk veel minder mensen in de trein –het aantal reizigers daalde met 85%- en stations fungeerden als distributiepunt voor de gratis krant. Eind vorige week meldde De Telegraaf dat het tijdelijke omgezet is in permanent. De krant schreef ook dat de krant online blijft verschijnen.

Samengevoegd met Sp!ts

Metro kwam voor het eerst uit in juni 1999, tegelijk met Sp!ts. De gratis kranten moesten met elkaar de strijd aan gaan om de gunsten van de gebruiker van het openbaar vervoer. Mede door de verspreiding op de stations werd Metro achter De Telegraaf de grootste krant van Nederland. In 2012 werd Metro overgenomen door de Telegraaf Media Groep, wat ook Sp!ts al in bezit had. Die twee werden in 2014 samengevoegd, waarna alleen de Metro overbleef als gratis krant in het OV.

Binnen een maand is het besluit om Metro tijdelijk niet op papier te laten verschijnen omgezet in definitief. 
https://printmatters.nl/nieuws/2020/03/23/papier-pauze-voor-de-krant-metro