Inloggen

Memjet-ceo Len Laurer overleden

15 april 2020
Premium

Volkomen onverwacht is Memjet-ceo Len Laurer op 13 april op 62-jarige leeftijd overleden. Sinds 2010 leidde hij de in inkjettechnologie gespecialiseerde onderneming als ceo. Zijn rol wordt nu ingevuld door Sunil Gupta. PRINTmatters plande een artikel van zijn hand voor een volgende (papieren) editie. Vanwege de bijzondere omstandigheid publiceren wij zijn laatst geschreven visie op inkjet nu digitaal, hieronder.

‘Namens de raad van bestuur en medewerkers wereldwijd betuigen wij ons medeleven aan Len’s familie in deze moeilijke periode,’ zei Tony Dudde, Memjet’s leider van de divisie R&D en tevens bestuurslid. ‘Hij was een uitstekende leider, een visionair en een man die altijd ging voor de maximale kwaliteit en innovatie van digitale printtechnologie voor alle marktsegmenten.’ Laurer vervulde in zijn 30-jarige carrière ook leidinggevende functies bij onder meer Qualcomm, Sprint, Bell Atlantic en IBM.

Met onmiddellijke ingang heeft de raad van bestuur Memjet bestuurslid Sunil Gupta als opvolgende ceo benoemd. Guptra trad in januari 2019 toe tot het bestuur van de onderneming. Hij vervulde daarvoor leidinggevende functies bij onder meer Fuji Xerox Australia, Fuji Xerox Asia.

Artikel Len Laurer

Len Laurer beschreef recent nog zijn optimistische visie op de veranderende printmarkt. Robbert Delfos vertaalde en bewerkte het tot een artikel voor de papieren PRINTmatters die voor juni gepland staat. Van wege het overlijden van Laurer publiceren wij het artikel met de titel Innovatie maakt print succesvol digitaal en integraal.

De op 13 april onverwacht overleden Len Lauer, ceo van de Amerikaanse inkjet-koppenfabrikant Memjet: ‘We zijn het meest enthousiast over goedkope, single-pass verpakkingsoplossingen voor golfkarton, vouwkarton en flexibele materialen.’

 

 

Innovatie maakt print succesvol

Dit nieuwe decennium belooft kansen, groei en spanning voor de grafische industrie. In dit artikel deelt Len Lauer, ceo van de Amerikaanse inkjet-koppenfabrikant Memjet, zijn mening over wat de grafische industrie in 2020 zal doen bloeien.

‘Al aan het begin van dit jaar waren de grootste bedrijven in de branche bezig met een overnamestrijd: Xerox versus HP. Er zijn verschillende perspectieven over het te verwachten verloop van deze potentiële overname. Toch is een ding zeker: wanneer de twee grootste fabrikanten van digitale apparatuur in de grafische industrie intern focussen op eigen belang, is het de eindgebruiker die waarschijnlijk het meest zal lijden.

Winstgevend

In een industrie die op zoek is naar nieuwe manieren om winstgevend te zijn, is innovatie de meest kritische factor voor succes. Memjet is goed daarvoor gepositioneerd als innovator van digitale kleurendruk. De winsten in de Amerikaanse industriecijfers van 2019 vertellen een interessant verhaal. Grote drukkers hebben moeite om winstgevend te blijven. Kleine daarentegen zien hun winst groeien. In het derde kwartaal van 2019 daalde de winst voor belastingen voor grote printers tot negatief -5,33 procent van de omzet. Voor kleine printers steeg de winst voor belastingen echter van 6,74 procent van de omzet in het tweede kwartaal tot 9,7 procent in het derde kwartaal. Om deze kleinere drukkers deze groei te laten behouden, moeten hun leveranciers innoveren en printoplossingen creëren, waarmee de ondernemers hun productaanbod kunnen diversifiëren, hun volume en marktaandeel kunnen vergroten en waarmee ze kunnen uitbreiden naar nieuwe markten.

Nieuwe printtechnologie

Vorig jaar introduceerde Memjet een nieuwe printtechnologie genaamd DuraFlex. Deze technologie is betaalbaar en produceert op toonaangevende snelheid en met idem kwaliteit als gevolg van onze innovatie. Net als andere Memjet-technologieën is DuraFlex modulair, waardoor OEM's (Original Equipment Manufacturer) printoplossingen kunnen ontwikkelen en deze zo sneller en goedkoper op de markt kunnen brengen. We introduceerden DuraFlex in september. De volgende maand kon onze nieuwe OEM-partner Kirk Rudy op handelsbeurzen al bestellingen noteren voor zijn nieuwe, goedkope DuraFlex-aangedreven printer - de FireJet 4C (foto). Deze snelheid en innovatie heeft de markt nu nodig.

Het omslagpunt voor inkjet

Het potentieel van inkjet is al jaren een discussiepunt.Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!

Gratis registreren Abonneer direct